\ Наступ наших певача на „Дану дечје поезије“ у Болечу

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Наступ наших певача на „Дану дечје поезије“ у Болечу

У недељу, 19.05.2019. године у просторијама Културно уметничког друштва ,,Болеч" одржана је манифестација ,,Дан дечије поезије" посвећена Петру Милошевићу, аутору збирке песама ,,Чизме од злата".
Ово културно вече је отворио Влада Лукић, директор удружења ,,Мој Болеч" и први ансамбл Културно уметничког друштва ,,Болеч" који је извео кореографију ,,Игре из Србије". Потом је уследило обраћање песника Петра Милошевића и уручивање поклона и признања песнику за вишедеценијску сарадњу и залагање у поменутом Културно уметничком друштву. Након тога су уследили појединачни наступи ученика трећег и четвртог разреда Основне школе ,,Никола Тесла", који су рецитовали песме из збирке ,,Чизме од злата". Рецитовање је било такмичарског карактера, сви учесници су добили захвалнице, а најбоља три ученика изабрана од стране стручног жирија, награђено је књигом.
Пре уручивања захвалница, наступиле су и ученице наше школе. Софија Стошић, Анђела Здравковић и Катарина Ракић, ученице првог разреда одсека за српско традиционално певање из класе проф. Катарине Милосављевић извеле су две песме забележене на Косову и Метохији, ,,Пошла Тројанка на воду" и ,,Ој, Цоко, Цоко".
Након завршеног културног програма, породица Милошевић је приредила закуску за све учеснике и госте током које смо могли да уживамо у једном лепом дружењу.
У сали испуњеној причом и  дечијим смехом, имали смо прилику да нас Петар Милошевић, песник и како за себе каже, заљубљеник у малу децу још једном подсети да су наша деца украс света.