\ Гостовање ученица наше школе у „Шареници“

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Гостовање ученица наше школе у „Шареници“

У недељу, 3. априла 2021. године, ученици и наставници школе гостовали су на Јавном медијском сервису (РТС1) у оквиру веома популарне емисије забавног карактера, под називом „Шареница“. Представиле су се наше ученице Маша Здравковић, 1. разред, Ана Миленковић и Миона Чкоњовић, други разред са одсека за српско традиционално певање из класе наставнице Ане Јовановић, које је у њиховој врхунској интерпретацији испратио ансамбл у саставу наставника наше школе: Ана Јовановић-деф, Марија Цвејић-виолина, Тијана Јовев-флаута, Милош Зубац-кахон и Милош Спасић-клавир.
Наша школа сигурним корацима иде ка великој популаризацији одсека за српско традиционално певање, који нам је веома значајан не само због веома чињенице да извођењем народних песама из свих крајева наше земље негујемо и чувамо традицију, а самим тим и културну баптину нашег народа, већ и због чињенице да смо једина музичка школа у којој преко 80 ученика похађа и изучава традиционално певање.
Извођење песме са Косова и Метохије „Маријо, ћеро мори“ уједно је представљала и позив заинтересованој младој популацији да нам се придруже у музичкој магији од следеће школске године.