\ Конференција „Квалитетно образовање за све – Образовне политике засноване на анализама и подацима“

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Конференција „Квалитетно образовање за све – Образовне политике засноване на анализама и подацима“

У петак, 7. фебруара 2020. године, у хотелу Мона Плаза у Београду, одржана је међународна конференција „Квалитетно образовање – Образовне политике засноване на анализама и подацима“. Као делегат и члан Управног одбора Друштва директора школа Србије, по позиву министарства просвете, науке и технолошког развоја, присуствовао је и директор наше школе, Бранка Ивковић-Петронић.
Ова међународна конференција одржана је у организацији министарства просвете, науке и технолошког развоја, Уницефа и Фондације за отворено друштво Србија. Модератор је била државна секретарка Анамарија Вичек. Присутнима се најпре обратио Младен Шарчевић, министар просвете, Ређина де Доминић, директорка УНИЦЕФ-а и Милан Антонијевић, директор ОСФ Србије. Присутни су информисани о новинама у образовном систему, изменама Закона и правилника, начинима функционисања установа, националној матури итд.
Представљене су најновије анализе о којима се дискутовало на следеће теме:
1. Глобални ПИСА резултати и њихове импликације за образовне политике -  Тијана Бројер - ОЕЦД
2.Важност ПИСА резултата за образовне политике Даниел Поп  - ОСФ Лондон
3.ПИСА извештај за Србију – најважнији резултати и препоруке -  Марина Виденовић, ПИСА аналитичарка –
4.Преглед ОЕЦД-а у области евалуације и процене у образовању у Србији - најважнији резултати и препоруке - Дејан Станковић, УНИЦЕФ
5.Оливера Тодоровић, ЗУОВ
6.Гордана Чапрић, ЗВКОВ
Такође, представљене су најновије анализе и подаци о:
1. Национални извештај о инклузивном образовању – стање и препоруке
2. Деца Европе на интернету
Паралелним сесијама кроз рад у групама са ученицима, наставницима, родитељимаи доносиоцима одлука, истраживачима и стратешким партнерима на којима се дискутовало и закључивало о темама које се анализиране и презентоване током данађњег дана, чиме су изнешени и заједнички закључени следећи кораци.
 
Програм