\ Дуго очекивани сусрет - Наша школа је била домаћин уваженом проф. Димитрију Големовићу

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

ИНФОРМАЦИЈА О УПИСУ У 1. РАЗРЕД МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ
 
Поштовани родитељи,
У складу са актуелном ситуацијом и мерама које је предузела Влада Републике Србије, овим путем желимо да вас обавестимо о пријавама за упис ученика у 1. разред основне музичке школе ”Невена Поповић”за школску 2020/2021. године.
Сви родитељи заинтересоване деце која желе да похађају основну музичку школу ”Невена Поповић” могу да се јаве на следећи број телефона 064/85-45-312 или да оставе своје податке на следећу имејл адресу:upis.omsgrocka@gmail.com.
На овај начин родитељи ће добити потребне информације о начину извођења пријемног испита.
Слободних места има на следећим одсецима:
-за децу узраста од 7 до 9 година: гитара, виолина, флаута, виолончело, хармоника и клавир.
-за старије ученике од 10 до 18 година: одсек за Српско традиционално певање.
-за децу млађу од 7 година врши се упис у припремни разред.
Позивамо вас да нас контактирате путем наведеног броја телефона или имејл адресе, а ми ћемо вас упутити и дати вам све неопходне информације!
Драга децо, добро дошли!
 
РЕЗУЛТАТИ ПРИЈЕМНОГ ИСПИТА ЗА УПИС У 1. РАЗРЕД ОСНОВНЕ МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ 
 
Поштована децо и родитељи,
Ово су резултати пријемног испита за упис у 1. разред Основне музичке школе "Невена Поповић", одржаног у петак, 24. априла 2020. године.
У табелама се налазе имена и презимена ученика који су положили пријемни испит како у матичној тако и подручним школама.
Пријаве за упис у 1. разред се налазе на сајту школе, али ће вас контактирати и пријаве вам доставити наставници који су тестирали вашу децу.
Радујемо се дружењу са вама!
Пријемни испит је и даље у току. Добро дошли!
 
 
 

Дуго очекивани сусрет - Наша школа је била домаћин уваженом проф. Димитрију Големовићу

У четвртак 6. фабруара 2020. године имали смо част да у просторијама школе угостимо  дугогодишњег, а до скоро и шефа катедре за етномузикологију на Факултету музичке уметности у Београда, редовног професора у пензији, Димитрија О. Големовића.
Повода за стручну посету било је пуно, а овом приликом жеља нам је била да  упознамо професора са напорима које Основна музичка школа "Невена Поповић" улаже у очување и популаризовање српске традиције, а нарочито српске традиционалне песме кроз четири класе за српско традиционално певање које раде у матичној школи у Гроцкој и издвојеним одељењима у Умчарима, Врчину и Винчи, као и да сагледамо могуће видове сарадње.
Захваљујући професору фонд наше нототеке и фонотеке обогаћен је са три књиге - издања збирки аутентичних вокланих напева српских песама које је у последњих неколико месеци објавио професор Големовић. .
Верујемо да ће нам сусрети са цењеним, позивним и надахнутим професором бити много чешћи, јер су задовољство и радост, новостечена познанства, приче и искуства, свакако била обострана.