\ Концерт ученика ОМШ „Невена Поповић“ на уручивању награда града Београда ученицима генерације основних и средњих школа

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Резултати пријемног испита за упис у први разред:

1. Гроцка

2. Винча

3. Умчари

4. Врчин

Концерт ученика ОМШ „Невена Поповић“ на уручивању награда града Београда ученицима генерације основних и средњих школа

На Видовдан, 28. јуна 2021. године, у Комбанк дворани одржан је свечани пријем и уручивање награда градоначелника Београда проф. др Зорана Радојичића и градског секретара за образовање и дечју заштиту Славка Гака ђацима генерације београдских основних и средњих школа. Награде, таблет и лаптоп рачунаре и монографије добило је 198 ученика генерације основних школа и 87 ученика средњих школа, укупно њих 285.
Градоначелник Радојичић је приликом свог ображања пуној сали Комбанк дворани истакао да овакви догађаји представљају најпријатније тренутке за њега и да му је задовољство да поздрави најбоље ђаке генерације у Београду.
– Протекла година је због пандемије корона вируса била веома тешка за све нас и зато желим да се захвалим директорима, деци, родитељима и свима другима који су дали свој допринос да школе не буду место значајног заражавања и преношења вируса. То је наш највећи успех који је омогућио да се изборимо са вирусом и очувамо наше здравље. Са друге стране, добра организација наставе показала је да и у тим околностима сви заједно можемо да постигнемо добре резултате а да образовање трпи што мање могуће. Верујем да ће и наредни период бити пун изазова, али исто тако верујем и да ће комбинација класичног и дигиталног образовања дати младим људима могућност да даље напредују – казао је Радојичић.
Он је истакао да је образовање важно пре свега зато што човек мора стално да се усавршава.
– Знање се стално мора унапређивати, а са позиције наставника, морам рећи да је најважније да у мору информација којима смо данас изложени, умемо да одвојимо битно од небитног. Желим вам да сваке године будете бољи од претходне јер само на тај начин ћете још више напредовати у животу. Родитељима такође желим да честитам зато што су својој деци усадили деци чињеницу да образовање треба ценити, а наставном особљу честитам јер су и у неповољним условима успели да дају свој максимум. Град Београд ће наставити да улаже у образовање, ове године имали смо један од највећих буџета за образовање и наставићемо да обнављамо и опремамо школе, градићемо нове и правити још боље резултате у систему образовања – казао је Радојичић.
Секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак истакао је да су овакви дани круна рада Секретаријата за образовање и дечју заштиту.
– Ако смо као Град Београд макар мало допринели успесима ових младих људи, ја сам презадовољан. На нама је да им стварамо што боље услове за учење и рад, на њима је да дају све од себе и наставе даље да се развијају и ван школа. Још једном им честитам на свему до сада постигнутом – поручио је Гак.
Он је додао да је Град Београд у претходних пет година уложио око 600 милиона динара за опремање београдских школа.
– Наставићемо да радимо свој посао и наставићемо да будемо поносни на све успехе београдаких ђака – рекао је Гак.
Ђаци генерације основних школа добили су таблет рачунар и монографију „Свети Сава споменица”, док су средњошколцима уручени ла-птоп рачунари и монографија „Србија - градови, општине, насеља”. Град је за награде укупно издвојио 13,3 милиона динара.