\ Награде нашим пијанистима на 17. Међународном такмичењу „Даворин Јенко“

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Награде нашим пијанистима на 17. Међународном такмичењу „Даворин Јенко“

У периоду од 21. до 25. арпила 2021. године у свечаној сали МШ „Даворин Јенко“ у Београду, одржано је 17. по реду Међународно такмичење “Даворин Јенко”. Ово је такмичење које привлачи пажњу домаће и стране музичке јавности својим професионалним, али отвореним и флексибилним ставом према музици, настојећи да помири сукобе у традиционалном и модерном приступу такмичењу међу уметницима свих узраста, школске спреме и интересовања.
Међународни жири овогодишњег такмичења ббио је у саставу: Арсен Чаркић (БИХ), Амсал Гановић (БИХ), Татјана Ђорђевић (Србија), Наташа Стоиљковић Петровић (Србија) и Љиљана Вукеља (Србија).
На овогодишњем такмичењу нашу школу је представљало 3 ученика из класе наставнице Нине Косанић – 2 ученика првог и један ученик другог разреда. Конкуренција је била огромна и јака, они спремни, храбри и неустрашиви у жељи да покажу своју музикалност и таленат, иза кога стоји огроман труд, рад и вежбање. Иако су услови у којима се тренутно налазимо веома отежани наши ученици и њихова наставница дали су све од себе да се најбоље припреме за такмичење и то прикажу стручном и компетентном жирију. Резултати њиховог рада нису остали незапажени и без награда.
Ученици који су представљали нашу школу, као и њихов пласман, су следећи:
-Софија Јовић, 1. разред клавира у класи Нине Косанић – 1. награда (96,25 бодова)
- Ведран Бранковић, 1. разред клавира у класи Нине Косанић – 1. награда (95 бодова)
- Софија Остојић, 2. разред клавира у класи Нине Косанић – 2. награда (5. место)
Све честитке нашим ученицима: Софији, Ведрану и Софији, као и њиховој наставници Нини на изузетном пласману и резултату. Верујемо да ћемо и убудуће заједно са њима уживати у њиховом успеху.
Више од 8000 такмичара из Србије и иностранства (Словеније, Италије, Швајцарске, Македоније, Босне и Херцеговине, Хрватске, Аустрије, Француске, Украјине, Русије, Бугарске, Словачке, Мађарске, Црне Горе…) који су током претходних година учествовали на такмичењу, стручни жири састављен од врсних педагога и извођача из земље и иностранства (Немачке, Енглеске, Кине, Аустрије, Русије, Украјине, Словеније, Шпаније, Велике Британије…), гостопримљивост домаћина и специфичан начин награђивања, говоре у прилог организацији и садржају такмичења. Идеја организатора од самог почетка била је да такмичење буде незабораван и садржајан уметнички и друштвени доживљај.