\ Свечана додела Плакете „Јелена Стојиљковић“ на 21. Меморијалном концерту „Јелена Стојиљковић“

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Свечана додела Плакете „Јелена Стојиљковић“ на 21. Меморијалном концерту „Јелена Стојиљковић“

У среду, 12. јуна 2024.године, у свечаној сали Основне школе „Свети Сава“ у Врчину одржан је, 21. по реду, Меморијални концерт „Јелена Стојиљковић“. Још једном су се чланови породице Стојиљковић, ученици, наставници и пријатељи Музичке школе „Невена Поповић“ окупили да оживе сећање на нашу трагично настрадалу Јелену и да свирају и певају њој у част.
Из фонда „Јелена Стојиљковић“, установљеног 1993. године, додељене су Плакета, I и II Похвала, које су понели наши најуспешнији млади ученици од 1. до 3.разреда, а узевши у обзир њихове резултате на такмичењима, представљање и промоцију школе на јавним наступима и свеукупан однос према школи.
Наставничко веће ОМШ „Невена Поповић“ донело је одлуку да се Плакета „Јелена Стојиљковић“ за школску 2023/24. годину додели ученици који је на овогодишњим такмичењима освојила 5 првих награда. То је ученица 2. разреда виолине у класи наставнице Марије Цвејић – Емилија Јовановић.
Емилија је на такмичењима у школској 2023/24. години освојила прве награде на следећим такмичењима:
11. Међународно такмичење гудача у Нишу, 16. Међународно такмичење „СтрингФест“, 13. Међународни фестивал гудача, такмичење „Млади виртуоз“ и „Меморијал Аца Панић“. Ваннаставне активности у којима је Емилија узела посебно учешће како као солиста тако и као члан малог хора.
Њени најистакнутији наступи као солисте су: Дан школе, Концерт београдских виолиниста, свечано отварање спортске манифестације у Београду, Концерт ученика виолине, концерт класе и промотивни концерт, док је на концерту Новогодишња чаролија наступила као члан камерног састава, а са малим хором наше школе наступала је на следећим манифестацијама: Дан школе, Светосавска академија, Новогодишњи хуманитарни концерт, Сајам спорта и Свечана додела признања најуспешнијим спортистима са територије општине Гроцка.
Радо учествује и у радионицама у организацији наше школе.
Честитамо нашој Емилији на овом изузетном признању.