\ Наступ наше групе певача на свечаној Светосавској академији у Старом двору

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Наступ наше групе певача на свечаној Светосавској академији у Старом двору

У четвртак, 26. јануара 2023. године, Градоначелник Београда, господин Александар Шапић, је у Старом двору био домаћин традиционалне Светосавске академије поводом предстојеће школске славе Свети Сава.
Он је ученицима и просветним радницима честитао школску славу и рекао да ће се, као први међу једнакима, заједно са Градском управом трудити да разуме младе и оне који са њима раде, те да постоји одлучност да се управо овој категорији друштва посвети много већа пажња него што је то било до сада.
Друштво које не води рачуна о својим најмлађим генерацијама нема будућност. Тиме сам се водио и раније, док сам био на челу општине Нови Београд, а то ћемо радити и сада. Трудићемо се, колико то буде у нашој могућности, да будемо на услузи и да покушамо да одговорном послу рада са децом, који је некада потцењен и несхваћен, вратимо достојанство. Такође, трудићемо се и да се прилагодимо времену у којем живимо и да деци одрастање учинимо лакшим и једноставнијим. Ми са ове позиције знамо да им је ово најлепши период у животу, они то још не знају, тек ће да схвате – поручио је градоначелник.
У периоду испред нас видеће се конкретни помаци, навео је Шапић и додао да управо то и треба да буде показатељ да Град брине о генерацијама на којима ће остати овај град и ова земља, као и њиховим учитељима, наставницима и васпитачима.
Овом приликом у Старом двору приређен је музички програм који су увеличали ученици Средње музичке школе „Станковић“ и наше школе – Основне музичке школе „Невена Поповић“. Нашу школу су представиле ученице са одсека за српско традиционално певање: Василија Николић, Ана Маркоски, Хелена Ђуричић, Милица Николић, Емилија Ђорђевић, Емилија Грујић, Лидија Николић, Ања Главоњић, Вишња Димитријевић из класе наставнице Катарине Рудић, док су инструменталну пратњу чинили наставници школе: Петар Величковић – хармоника, Тијана Јовев – флаута, Јована Стајић – тарабука и Милош Зубац – кахон. Наша група певача је за овај свечани пријем извела песму Драгане Д. Мирковић и МАје Кадијевић: „Ми смо деца неба“.
Свечаности су присуствовали заменица градоначелника Весна Видовић и представници Градске управе, Министарства просвете, Патријаршије, јавних предузећа, директори основних и средњих школа и предшколских установа.