\ Свечана додела Прве похвале из фонда „Јелена Стојиљковић“ на 21. Меморијалном концерту „Јелена Стојиљковић“

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Свечана додела Прве похвале из фонда „Јелена Стојиљковић“ на 21. Меморијалном концерту „Јелена Стојиљковић“

У среду, 12. јуна 2024.године, у свечаној сали Основне школе „Свети Сава“ у Врчину одржан је, 21. по реду, Меморијални концерт „Јелена Стојиљковић“. Још једном су се чланови породице Стојиљковић, ученици, наставници и пријатељи Музичке школе „Невена Поповић“ окупили да оживе сећање на нашу трагично настрадалу Јелену и да свирају и певају њој у част.
Из фонда „Јелена Стојиљковић“, установљеног 1993. године, додељене су Плакета, I и II Похвала, које су понели наши најуспешнији млади ученици од 1. до 3.разреда, а узевши у обзир њихове резултате на такмичењима, представљање и промоцију школе на јавним наступима и свеукупан однос према школи.
Наставничко веће ОМШ «Невена Поповић» је донело одлуку да се Прва похвала из фонда „Јелена Стојиљковић“ уручи ученику који је у школској 2023/24. години на такмичењима освојио 5 првих и 1 другу награду. Прве награде су остварене на: 16. Међународно такмичење „СтрингФест“, 13. Међународни фестивал гудача, такмичење „Млади виртуоз“ и Школском такмичењу вокално-инструменталних класа „Невена Поповић“ и Школском такмичењу „Волим солфеђо“. Друга награда је остварена на 11. Међународном фестивалу гудача у Нишу.
Осам пута је наш ученик узео учешће као солиста у важним концертима за нашу школу, као што су: Концерт поводом Дана школе, Концерт секције београдских виолиниста, Концерт најмлађих ученика, два концерта у Центру за културу, два концерта гудача, као и промотивни концерт наше школе.
Као члан малог хора дао је свој допринос на обележавању Светосавске академије и два новогодишња концерта, као члан хора и камерног састава. Радо учествује у групном, радионичарском раду у нашој образовно-васпитној установи.
То је, Василије Пешић, ученик 2. разреда виолине у класи наставника Јована Цинцар Костића.
Честитамо нашем Василију на изузетном признању.