\ Традиционални новогодишњи концерт ОШ „Свети Сава“ и ОМШ „Невена Поповић“ у Врчину

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Традиционални новогодишњи концерт ОШ „Свети Сава“ и ОМШ „Невена Поповић“ у Врчину

У среду, 26. децембра 2018. године, у свечаној сали ОШ „Свети Сава“ у Врчину одржан је традиционални Новогодишњи концерт ученика основне школе „Свети Сава“ и наше школе у Врчину.
У препуној сали школе владала је весела, раздрагана и позитивна атмосфера. Низале су се скечеви и нумере поп, дечје и српске традиционалне музике. Сваки наступ је пропораћен громогласним аплаузима.
Концерт је отворен руском песмом „Коњ“ у извођењу певачке групе ОМШ и хора основне школе, уз балетску пратњу. Затим су уследили скечеви ученика основне школе, дечје новогодишње песме у извођењу хора ученика III/2.
Нашу школу су поред наведених нумера у извођењу хора представили најпре ученици новог одсека – група певача 1. разреда са одсека за српско традиционално певање уз пратњу наставника и ученика школе. Они су нам извели „Ја урани' јутрос рано“ и „Шетнала се кузум Стана“. Велику радост и осмехе на лицу измамио је хор ученика млађих разреда наше школе, који је извео нумеру „Снежна краљица“. Гранде финале вечери представио је заједнички наступ свих учесника програма, уз пратњу наставнице Браниславе Тријић за клавиром, који су извели „Новогодишња песма“  
За овако брижљиво одабран и фантастично организован програм захвални смо наставницима: Катарини Фаркаш, Бранку Тријићу, Бранислави Тријић, Миљану Мадићу, Сањи Пауновић и Јовани Бараћ.
Скечеве су извели ученици основне школе: Вељко Јеремић и Михаило Старчевић. Ансамбл ОМШ „Невена Поповић“ био је у саставу: Зорица Крантић – виолина; Милица Јеремић – гитара; Милица Ђорђевић и Нина Наумовић – клавир и Ћирило Ђорђевић – хармоника. Групу певача са одсека за српско традиционално певање ОМШ „Невена Поповић“ чинили су: Јована Јаћимовић, Јелена Васић, Маша Вукас, Милица Милојковић, Софија Фаркаш, Христина Анђелковић и Анђелија Бајић.
Све честитке учесницима и наставницима без чије помоћи овај концерт не би био толико успешно реализован. С обзиром да ови заједнички концерт већ прерасли у традицију остаје нам само да пожелимо да их буде још више у следећој години.
 
Погледајте фотографије>>