\ Дуго очекивани сусрет - Наша школа је била домаћин уваженом проф. Димитрију Големовићу

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Дуго очекивани сусрет - Наша школа је била домаћин уваженом проф. Димитрију Големовићу

У четвртак 6. фабруара 2020. године имали смо част да у просторијама школе угостимо  дугогодишњег, а до скоро и шефа катедре за етномузикологију на Факултету музичке уметности у Београда, редовног професора у пензији, Димитрија О. Големовића.
Повода за стручну посету било је пуно, а овом приликом жеља нам је била да  упознамо професора са напорима које Основна музичка школа "Невена Поповић" улаже у очување и популаризовање српске традиције, а нарочито српске традиционалне песме кроз четири класе за српско традиционално певање које раде у матичној школи у Гроцкој и издвојеним одељењима у Умчарима, Врчину и Винчи, као и да сагледамо могуће видове сарадње.
Захваљујући професору фонд наше нототеке и фонотеке обогаћен је са три књиге - издања збирки аутентичних вокланих напева српских песама које је у последњих неколико месеци објавио професор Големовић. .
Верујемо да ће нам сусрети са цењеним, позивним и надахнутим професором бити много чешћи, јер су задовољство и радост, новостечена познанства, приче и искуства, свакако била обострана.