\ Први јавни час нашег школског бенда из Врчина

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Први јавни час нашег школског бенда из Врчина

У уторак, 28. децембра 2021. године, у ИО ОМШ „Невена Поповић“ у Врчину одржан је први јавни час школског бенда под диригентском даиром наставника Бранка Тријића. Овај пројекат је организован у оквиру пројекта МПНТР, под називом „обогаћени једносменски рад“.
Пред одушевљеним родитељима деца су приказала своја достигнућа. Песме које су се низале су Бајагина „Тишина“, Кугуарски „Лептирић“- српска верзија „Smoke on the wather“, инструментал „Зелени лук“, “Игра рокенрол“, „Три птице мале“, специјално преаранжирана композиција за гитару „Шпанска студија“, као и ориганална песма чланова секције „Мисли ми скитају“.
За клавиром је доминирала Драгана Ђорђевић, док су се на осталим инструментима ученици смењивали. За бубњевима су се тако нашли Гвозден Момчиловић, Андрија Апостоловић, Павле Станковић и Алекса Величковић а на бас гитари Матија Тријић и Алекса Анђелковић. Гитаром су самоуверено владали Василије Вид Ћустић, Драгана Анђелковић и Вера Ђорђевић, која се истакла истовременим певањем, свирањем и самоувереним владањем гитарском опремом-педалом. У улози главног вокала истакао се Андрија Тријић својим самоувереним наступом.
Специјални гост је била Смиљана Ђорђевић, ученица првог разреда, која је певала Боб Марлија. Ученици су самоуверено, радосно и спонтано изнедрили један специфично топли и емотивни концерт у којем су публику разнежили и усрећили.