\ Фото галерија

header

Пријемни испити за упис у припремни и 1. разред ОМШ у школској 2017/18. години

 
У матичној школи у Гроцкој:
 • Субота, 27. мај 2017. године – од 12 до 15 часова
 • Субота, 10. јун 2017. године – од 10 до 13 часова
У издвојеном одељењу у Врчину (просторије издвојеног одељења Основне музичке школе):
 • Субота, 13. мај 2017. године, од 10 до 12 часова
 • Понедељак, 22. мај 2017. године, од 17 до 19 часова
 • Уторак, 23. мај 2017. године, од 12 до 14 часова
 • Четвртак, 01. јун 2017. године, од 17 до 19 часова
 • Субота, 03. јун 2017. године, од 10 до 12 часова
У издвојеном одељењу у Винчи (у просторијама издвојеног одељења Основне музичке школе):
 • Понедељак, 29.мај 2017. године од 12 до 19 часова
 • Уторак, 30. мај 2017. године, од 12 до 19 часова
 • Четвртак, 08. јун 2017. године, од 12 до 19 часова
 • Петак, 09. јун 2017. године, од 12 до 19 часова
У издвојеном одељењу у Умчарима:
 • Четвртак, 25. мај 2017. године – свечана сала ОШ „Мића Стојковић“ у матичној школи у Умчарима, у 9 часова и 30 минута
 • Петак, 26. мај 2017. године, у подручним школама ОШ „Мића Стојковић“:
У 8 часова и 30 минута – Камендо
У 10 часова и 30 минута – Пударци
У 12 часова и 30 минута – Живковац
 
РЕЗУЛТАТИ СА ПРИЈЕМНОГ ИСПИТА
 

Снимак са "Жикине шаренице"

Жикина Шареница у Гроцкој која је снимана у суботу, 29. јула у срцу "Грочанске чаршије" и у јеку јубиларних 50-тих "Грочанских свечаности", послала је Србији поруку о лепотама, вредностима и значају општине Гроцка.
Снимак је доступан на ОВОМ линку.
 

„Жикина шареница“ у Гроцкој

У суботу, 29. јула 2017. године у раним јутарњим часовима, у срцу „Грочанске чаршије“ и у јеку 50-тих јубиларних грочанских свечаности, снимана је Жикина „Шареница“, која је послала Србији поруку о лепотама, вредностима и значају општине Гроцка. Аутор и водитељ ове популарне двосатне емисије првог програма РТС-а, који прати милионски аудиторијум, је Живорад Жика Николић.
Причало се археолошким налазиштима на територији општине Гроцка која сведоче о траговима живота још из позног неолита. Било је приче о налазишту Винча, о Брестовику. Наравно, и о модерним временима и успесима људи из овог краја. Гроцка у насељу Радмиловац има огледно добро које носи назив Мали Дунав. Шта све има занимљиво на овој минијатурној територији Европе и о којим лепотама Дунава сведочи. Такође, било је речи о производњи воћа које заштитни знак Гроцке као и о изузетно популарном такмичењу у кувању рибље чорбе.
У оквиру серијала о успесима грочанског краја представили су се ученици Основне музичке школе. Одличан наступ имао је трио „Долчисимо“, у саставу: Милица Јовановић (3. разред виолине у класи проф. К. Пејовић), Јована Зуровац (4. разред флауте у класи проф. А. Стевановић) и Тијана Станић (4. разред клавира у класи проф. М. Ковачевић), које су извеле Родригезов Танго „Ла кумпрасита“. Затим је директор школе, Бранка Ивковић Петронић, причала о испесима и раду наше школе у овој школској години. Разговарало се о такмичењима, концертима, просторним капацитетима.... Најновија вест и ексклузивно изнета у емисији је да је наша школа добила сагласност од Министарства просвете на додавање имена школе чиме ће наша школа бити прва, а за сада и једина музичка школа, која носи име по једној истакнутој жени. То је проф. Невена Поповић, позната и светски призната пианисткиња и једна од некада најзначајнијих пианистичких педагога на нашем простору. Заједно са нашом директорком школе гостовао је и члан општинског већа задужен за образовање, господин Живадин Митрић, који је причао о образовању и школама на територији наше оштине.
Након нашег наступа у овој познатој емисији уследиле су многе похвале и честитке за наш наступ и рад.
 

Свечано отворен Етно базар и изложба у Гроцкој

Етно дан у оквиру јубиларне 50. манифестације „Грочанске свечаности“ општине Гроцка које трају све до 2. августа, отпочео је свечаним отварањем  Етно базара, 27. јула 2017. године са почетком у 11 часова, у заштићеној амбијенталној целини „Грочанска чаршија“ и етно изложбе „Употребни предмети кроз време“ у сали Скупштине градске општине  Гроцка.
Овогодишњи етно програм отворила је заменица председника општине Живадинка Аврамовић, нагласивши да је осмишљен с идејом да представи  културу и традицију наше земље, а посебно грочанског краја. Из године у године, организатори се труде да посетиоцима понуде нешто ново и примамљиво, а у томе им помаже учешће бројних мештана у својству излагача. Базар у оквиру најстарије улице у Гроцкој је декорисан штандовима са домаћим специјалитетима, предметима домаће радиности, ручним радовима, сликама, декупажом, уникатним сувенирима…
У оквиру свечаног програма наступиле су ученице Основне музичке школе из Гроцке са одсека за српско традиционално певање Љубица Јовановић, Ања Вукотић и Јелисавета Гак, са нумерама „Што се бели горе Шар планина“ и „Да сам, да сам извор вода ‘ладна“, „Везак је везла Дјева Марија“.
Отварање Етно базара и наступ наших ученица сниман је и уживо приказиван у Јутарњем програму Хепи телевизије.
 
Још на ОВОМ линику.          
 

Одржана промоција туристичких потенцијала у Гроцкој

Промоција туристичких потенцијала градске општине Гроцка одржана је у великој сали Скупштине Гроцка, 26. јула 2017. године у 17 часова, поводом свечаног отварања јубиларних 50. „Грочанских свечачаности“.
Промоцију је отворио Драгољуб Симоновић, председник градске општине Гроцка, а о туристичким потенцијалима, лепотама Гроцке и улагањима у развој наше општине  говорили су и Живадинка Аврамовић, заменица председника градске општине Гроцка, Зорица Атић, директорка  Центра за културу Гроцка, и Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда.
Присутни су имали прилику да погледају промотивни туристички филм општине Гроцка, и упознају  се са неким од природних, културних и историјских богатстава, којима се наша општина поноси. Гроцка представља примамљиво подручје за разноврсна улагања, а понајвише у области пољопривреде, индустрије и туризма.
Гроцку су гостима представили и  ученици Основне музичке школе, Дајана Станић, 5. разред клавира у класи проф. Милице Ковачевић, и Иван Павловић, 5. разред гитаре у класи проф. Милице Степаноски, коју су током ове и претходних година остварили високе резултате на републичком и међународним такмичењима у конкуренцији свих основних музичких школа широм Србије и тиме извојевали завидно прво место на нивоу Републике
Промоцији је присуствова  велики број уважених гостију, представници руске Железнице, власници  престижних  домаћих и иностраних компанија, народни посланици, чланови Градског већа, секретари, председници градских општина, директори јавних предузећа и установа, као и представници  Војске и полиције.
 
Још на ОВОМ линку.
 
 

Учешће наших ученика на отварању 20. Ликовне колоније општине Гроцка

У четвртак, 20. јула 2017. године у 20 часова, на летњој позорници у срцу Грочанске чаршије отворена је јубиларна, 20. по реду Ликовна колонија Градске општине Гроцка у оквиру такође јубиларних,50-тих „Грочанских свечаности“.
Ликовну колонију је отворио Драгољуб Симоновић, председник Градске општине Гроцка, поздравивши уметнике и госте, док је о раду колоније говорила Зорица Атић, директорка Центра за културу Гроцка и селектор колоније.
Гроцку су приликом свечаности отварања представили и ученици Основне музичке школе, Иван Павловић, (5. разред гитаре у класи проф. Милице Степаноски), извођењем Бариосовог Валцера опус 8 број 4, и Дајана Станић, (5. разред клавира у класи проф. Милице Ковачевић), која се публици представила Хелеровим Прелидом у Еф-дуру и Бургмилеровом Олујом.
20. по реду „Ликовна колонија” свој уметнички концепт заснива на лепотама природног окружења, богатом културном наслеђу по коме је чувена, као и на ауторском печату учесника, који ће ликовно пренети свој доживљај старе вароши на Дунаву која постоји од 16. века.
Због свега наведеног, 20. по реду Ликовна колонија у Гроцкој је отпочела упознавањем Гроцке. За четрнаест овогодишњих учесника осмишљен је излет, односно обилазак бројних културно-туристичких занимљивости и дестинација општине Гроцка, како би се уметници упознали са лепотама и мотивима бројних панорама, крајолика, визура и локалитета који се налазе у нашем непосредном окружењу.
Гости општине Гроцка и учесници овогодишњеуметничке колоније организоване у сарадњи са Саветом ликовне колоније и Центром за културу Гроцка су следећи ликовни и примењени уметници: Весна Цветић (дипл.сликар, Горњи Милановац), Милан Ранковић (дипл. индустријски дизајнер, Смедерево), Немања Арсић (дипл. сликар, Смедерево), Предраг Лојаница (дипл. сликар, Београд), Зоран Ерић (дипл. наставник ликовне културе, Лазаревац), Ивана Блечић Стефановић (дипл. сликар-рестауратор, Брестовик), мр Весна Џакић (дипл. сликар, Београд), Мика Ловре (дипл. примењени уметник, Калуђерица), Слађана Павловић (дипл. сликар, Београд), Милица Матовић, дипл. сликар, Београд), Предраг Милошевић (дипл. примењени дизајнер, Гроцка), Невена Марковић (дипл. графичар, Врчин), Јелена Пешић (дипл. сликар, Врчин) и мр Љубинка Буба Ђурђевић (дипл. примењени уметник, Брестовик).
Присутни су имали прилику да погледају ретроспективну изложбу радова са претходних 19 колонија у сали Градске општине Гроцка, а потом је наступио атрактивни смедеревски ауторски ансамбл „Звуци Балкана“, сачињен од младих и перспективних музичара.
 

Наступ ученика школе на одржаној књижевној вечери у оквиру 50. Грочанских свечаности

У четвртак, 20. јула 2017. године у 19 часова, на платоу испред ГО Гроцка Гроцкој одржано  књижевно вече, које је  имало за циљ промоцију радова аутора који су освојили награде на овогодишњем Фестивалу књижевног стваралаштва на селу и о селу у Републици Србији под називом „Моје село у причама и песмама“, чији је домаћин и суорганизатор за 2017. годину била  Градска општина Гроцка у сарадњи са Центром за културу Гроцка, а носилац Друштво за народно просвећивање „СВЕТИОНИК“ из Крагујевца.
На самом почетку програма присутнима се обратила заменица председника градске општине Гроцка  Живадинка Аврамовић, a књижевној вечери су присуствовали и  председник градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић, чланови општинског већа, директори јавних предузећа, др Милутин Матић-руководилац пројекта и директор фестивала, академик проф. др Раденко С Круљ и  академик проф. др Раде Биочанин.
Организациони одбор фестивала „Моје село у причама и песмама“,  уручио је признања у виду „Дародавница“  најзаслужнијим за реализацију овог фестивала у Гроцкој. Дародавнице су уручене предесднику градске општине Гроцка, Драгољубу Симоновићу, заменици председника градске општине Гроцка  Живадинки Аврамовић, директорки Центра за културу Гроцка Зорици Атић и академику проф. др Радету Биочанину.
Након тога публика је уживала у презентацији радова награђених аутора на овогодишњем фестивалу, а програм је употпуњен наступом ученика наше школе Саром Стојиљковић (1. разред клавира у класи проф. Милице Ковачевић), која је извела Индијанску ратну игру и Стари воденични точак од Јеле Кршић, и Ивана ПАвловића (ученика 5. разреда гитаре у класи проф. Милице Степаноски), који се представио многобројној публици Прелудијумом у де-молу од Јохана Себастиана Баха.
 


Страна 1 од 71