\ Фото галерија

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Успешно реализована Светосавска академија

У четвртак 23. јануара је у просторијама наше матичне основне музичке школе „Невена Поповић“ одржан је свечани концерт ученика школе којим је обележена школска слава Свети Сава.
На почетку концерта наступио је хор музичке школе којим је руководио наставник Игор Стојановић, а који је извео Химну Светом Сави и песму о Пресветој Богородици. Након тога, свечано је додељен симболичан поклон у виду књиге победници Школског такмичења вокално-инструменталних класа за школску 2019/2020. годину, Ањи Вукотић, ученици шестог разреда клавира из класе наставника Милана Медошевића.
У наставку програма наступили су: Петра Стојиљковић (класа Јован Цинцар Костић), Хелена Ђуричић (класа Вера Михок), Реља Дедић (класа Милош Зубац), Мајда Пејагић (класа Светлана Мандић), Петар Станојевић (класа Немања Дражић), Анђела Јовановић (класа Миња Марчетић), Уна Јанковић (класа Анамарија Илић), ученици првог и другог разреда спског традиционалног певања у класи Ане Јовановић, клавирски дуо који су чиниле Нина Наумовић и Јована Ђорђевић (класа Катарина Фаркаш) и на самом крају Ања Вукотић (класа Милан Медошевић).
Родитељи и наставници су аплаузима подршке испратили овај свечани концерт, на тај начин бодрећи наше ученике.
 

Jавни час у Гроцкој

У четвртак, 14. нoвембра 2019. године, у просторијама ОМШ ,,Невена Поповић“ у Гроцкој, одржан је Јавни час ученика клавира, виолине и гитаре. Из класе клавира проф. Нине Косанић наступили су ученици другог разреда Коста Кристић и Тијана Станковић, Анђела Јанковић - ученица трећег разреда и Хелена Вилотић - ученица шестог разреда.
Велику подршку публике добили су ученици из класе виолине проф. Јована Цинцара Костића којима је ово био први наступ. Наступили су ученици првог разреда: Теодора Антић, Дуња Душић, Сара Лукић, Наталија Ранковић, Василије Јовичић, Никола Трифуновић и Лара Липовина. Из класе гитаре проф. Богдана Благојевића наступиле су ученице првог разреда - Анђела Вулчевић и Ана Јовановић, као и Софија Митрић - ученица трећег разреда.
Јавни час је био веома посећен и протекао је у веома пријатној и веселој атмосфери.
 

Јавни час ученика српског традиционалног певања

У среду, 13. новембра 2019. године, у сали ОМШ „Невена Поповић“ одражан је први Јавни час ученика српског традиционалног певања, које певању подучава проф. Ане Јовановић. Поред звукова српске традиционалне песме присутни су могли да уживају и у извођењу клавирских нумера у оквиру предмета упоредни клавир, класа проф. Милица Сабљић, а ово вече употпуњено је и нашим драгим гостима, ученици 4. и 5. разреда харминике из класе проф. Драгана Станојевића - Урош и Лука Савковић и ученика 2. разреда гитаре у класи проф. Милоша Зубца – Алексе Пауновића, који су одсвирали нумере богате етно елементима Србије и Шпаније.
На вечерашњем наступу публици су се представили:
Учесници првог разреда Српског традиционалног певања: Миона Чкоњовић, Миа Николић, Сташа и Анђела Раковић, Дајана Станковић, Теодора Бекић, Изабела Реџовић, Јован Матејић, Алекса Радуловић, Петар Марић, Вукашин Тобџић
Учесници другог разреда Српског традиционалног певања: Илинка Ђурђевић, Невена Јовановић, Нада Темељковић, Миња Вучковић, Јована Зуровац, Љубица Ђерић, Стефан Ђорђевић, Огњен Симић.
 

Примена музичке и орске фолклорне традиције динарских Срба у настави музичке културе

На Факултету музичке уметности у Београду, у оквиру изборног конкурса нa МАС-у Методика наставе етномузикологије, дана 12. новембра 2019. године учествовала је са својим излагањем наша колегиница Драгана Стевановић, наставник хармонике и магистар опште музичке педагогије. Студентима музичке педагогије и музикологије говорила је о сопственом вишегодишњем педагошком искуству, о могућностима примене фолклорних облика у настави у основној музичкој школи, као и о својим резултатима на том пољу.
Студенти су могли да се упознају сa методском обрадом фолклорне песме, песме уз игру и народним музичким инструментима. У презентацији свог магистарског рада Примена музичке и орске фолклорне традиције динарских Срба у настави музичке културе, Драгана Стевановић је кроз одређене фолклорне облике представила могућност њихове примене у настави и указала на њихов значај за музички и психофизички развој ученика у периоду одрастања. Предавање је протекло у креативној атмосфери и на обострано задовољство, а резултирало је великим пробуђеним интересовањем студената за педагошки рад и неговање српских традиционалних вредности.
 

Дан просветних радника

У четвртак, 7. новембра 2019. године, у свечаној сали ГО Гроцка одржан је Дан просветних радника на територији општине Гроцка. Светски дан просветних радника слави се сваке године у преко 100 земаља.
На свечаном пријему је наступио оркестар ОШ ,,Милоје Васић” из Калуђерице, под диригентском палицом проф. Огњена Марковића. Директорима школа су уручене пригодни поклони. Поклоне су доделили председница ГО Гроцка, Живадинка Аврамовић, заменик председнице ГО Гроцка, Раде Иветић, председник Скупштине ГО Гроцка, Стефан Дилберовић, заменик председника Скупштине ГО Гроцка, Миле Станаравић, члан општинског Већа задужен за образовање, Живадин Митрић и члан општинског Већа задужен за саобраћај, Владо Радовановић.
Свака школа је добила на поклон комплете књига за библиотеке, а ПУ „Лане“ бојанке, док је наша школа добила 2 мале хармонике (од 60 и 80 басова – једну дугемтару и једну клавирску) за несметано обављање образовно-васпитног рада за ученике млађих разреда.
Велико хвала нашој општини на поклону, који итекако има сврху и унапређује наш рад.
 

Наступ наших ученика на отварању ликовне изложбе „У сусрет импресији“

Дела настала на 22. Ликовној колонији општине Гроцка представљена су у петак, 1. новембра 2019. године, у оквиру колективне изложбе „У сусрет импресији“ у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу.
Поставка се састоји од преко двадесет слика изведених у различитим сликарским техникама и приступима карактеристичним за подстмодерну, а све су у знаку особености старе вароши крај Дунава. У оквиру уметничке смотре и културно-туристичке манифестације „52. Грочанске свечаности“, Гроцка је у јулу месецу угостила 15 уметника из целе Србије, чији радови су управо изложени.
Догађај је отворила и публику и уметнике поздравила Живадинка Аврамовић, председница општине Гроцка.
Приликом отварања изложбе наступили су ученици ОМШ „Невена Поповић“ из Гроцке, Василије Јоксимовић, Урош Гавриловић, Илија Бећаговић, Алекса Паунић – ученици гитаре из класе проф. Милош Зубца и Давид Тобџић – ученик клавира из класе проф. Маријане Калинић.
 


Страна 1 од 125