\ Фото галерија

header

Наступ ученика ОМШ „Невена Поповић“ на отворању изложбе „Свет у мени, свет око мене“ у Центру за културу Гроцка

Ранчићева кућа, галерија Центра за културу Гроцка, била је у петак, 9. фебруара 2018. године, домаћин изложби цртежа „Свет у мени - свет око мене“ београдских уметника Марије Брановић и Михајла Војновића.
Приликом отварања изложбе наступили су ученици ОМШ „Невена Поповић“ у Гроцкој са репертоаром који спремају за предстојеће републичко и међународна такмичења: Давид Тобџић, Ана Станојевић, Михајло Лукић – клавир у класи проф. М. Калинић, Михајло Јовичић и Реља Дедић – гитара у класи проф. М. Зубца, Викторија Михајловић – гитара у класи проф. Н. Манојловић, Исидора Петронијевић – флаута у класи проф. Т. Јовев и Јована Зуровац – флаута у класи проф. А. Стевановић.
Цртеж, који може бити и засебни ликовни елемент или заокружено изражајно средство на папиру, главни је ликовни покретач двоје аутора млађе генерације и техника којом раде. Поставка се састоји од близу четрдесет радова изведених комбинованом техником на папиру - туш и перо, оловка, акварел... Уз прецизност линије исведен колорит, множину детаља и њихову пажљиву обраду, сваки појединачни рад је део личног континуума ухваћеног у тренутку, исказаног на белини папира. Код Михајла Војновића, иконописца по струци, уочљива је изражајна лирика мајки са децом у наручју, окружених илустративним и симболичким детаљима. Цртеж прати прецизно и богато ткање линије која је дескриптивна, илустративна и заводљива. С друге стране, апстрактни цртежи Марије Брановић стварају композицију која не зависи од визуелних импресија и предложака, али носе богате реминисценције на свет око нас и нарочито, на онај у нама. У потрази за утемељењем у свету коме живи, ствара ликовну реалност апстрактних органских облика уклопљених у целину. Поруке које саопштавају радови аутора млађе генерације у потпуности је читка посматрачу и сасвим индивидуална - јер праве одговоре налазимо само у себи.
 

Интерни час у Винчи

У понедељак, 29. јануара 2018. године, пред сам крај првог полугодишта, одржан је још један у низу интерни час наших ученика из издвојеног одељења ОМШ „Невена Поповић“ у Винчи.
У лепој и позитивној атмосфери наступили су ученици флауте и виолине из класа проф. Емилије Гавриловић и Данила Недељковића, уз клавирску сарадњу проф. Марије Васић.
Своје музичкевештине овом приликом публици су представили следећи ученици: Лидија Добричић, Дуња Павловић, Матеја Станојевић, Ивона Ивановић, Анастасија Рашић, Елена Илић, Теодора Благојевић, Анђела Поповић, Жарко Добродолац и Сара Колаковић.
 

Учешће наставника школе на општинском такмичењу ДЕМУС1

У среду 17. јануара 2018.године, у ОШ " Милоје Васић", са почетком у 14.00 часова, одржано је општинско такмичење из музичке културе ДЕМУС 1 („Дечје музичко стваралаштво“), за следеће категорије: Најраспеваније одељење, Златна сирена (соло певачи) и Мали вокални састави (дуети, терцети и квартети).
Основна школа "Милоје Васић" је и ове године организовала дружење и ручак за учеснике и жири, а Основна музичка школа " Невена Поповић" и наставници солфеђа Бојана Ђукић, Бранислава Тријић и Александар Гајић су својим жирирањем допринели вредновању наступа по пропозицијамаи и најуспешнији ће наступити на градском такмичењу.
Честитамо свим такмичарима на постигнутим резултатима, а првопласираним такмичарима желимо висок пласман на градском такмичењу.
Велику захвалност дугујемо госпођи Ани Матејић, овлашћеном лицу и заступнику Пријатељи деце Гроцке, као и директору ОШ „Милоје Васић“ Небојши Трифићу и наставнику Огњену Марковићу на срдачној и топлој добродошлици, као и позитивној атмосфери која је владала током такмичења. И кандидати и жири су се веома пријатно осећали у њиховој кући.
 
Погледајте:
 
 
 

Успешно одржан огледни час „Основна поставка инструмента“

У среду 24.01. у нашој музичкој школи одржан је огледни час под називом “Основна поставка инструмента” који је водила наставница Милица Степаноски. Часу су присуствовали наставници гитаре и педагог школе.
Циљ часа био је поставка држања инструмента у почетном периоду учења са акцентом на стабилност, која је неизоставни део тога. Како су поставка и њено прилагођавање ђаку најбитнији баш у раним узрастима када деца брзо расту и развијају се тако је и стабилност приликом свирања битна јер утиче на саму технику произвођења тона. Такодје говорило се о начину окидања жица десном руком приликом свирања тирандо техником.
Час је протекао у одличном расположењу а све ово било је веома корисно наставницима гитаре и применљиво у пракси са нашим ђацима.
За друго полугодиште планиран је још један огледни час, који ће водити наставник Јулијан Николић, а до тада наставницима и ђацима желимо пуно напретка и успеха у будућем заједничком раду.
 

Светосавска академија

У петак, 26. јануара 2018. године, у згради матичне школе у Гроцкој, одржана је свечана Светосавска академија. Пред пуном салом наше драге публике представили су се ученици који се припремају за предстојеће државно, односно Републичко такмичење, као и ученици који су се истакли на Школском такмичењу вокално-инструменталних класа освојивши 1. места у својим категоријама (најбољи у разредима!).
У позитивној, лепој и свечаној атмосфери публика је најпре чула Химну Светом Сави у извођењу хора наше школе, затим су се својим музицирањем представили следећи ученици: Немања Сарић (2. разред хармонике у класи проф. М. Мадића), Растко Ивковић (3. разред клавира у класи проф. М. Калинић), Анђела Јовановић (3. разред флауте у класи проф. М. Марчетић), Мила Михајловић (3. разред клавира у класи проф. М. Медошевића), Сара Михајловић (3. разред клавира у класи проф. М. Ковачевић), Јована Зуровац (5. разред флауте у класи проф. А: Стевановић), Ања Вукотић (4. разред клавира у класи проф. М. Медошевића и 2. раезред српског традиционалног певања у класи проф. М. Стојановић) и наш апсолутни победник такмичења (Лауреат) Иван Павловић (6. разред гитаре у класи проф. М. Степаноски), којем је овом приликом уручена Диплома победника такмичења и награда у виду књиге. Као завршна тачна ове свечане академије наступио је наш вишеструко награђивани клавирски дуо „Весели прстићи“ кога чине Милица Митровић и Дајана Станић (5. разред клавира у класи проф. М. Ковачевић).
У свечаној атмосфери уз овације публике, још једном смо потврдили да треба да радимо, стварамо и улажемо у нашу будућност, јер смо овај концерт и организовали како би се подсетили једне од најистакнутијих, најугледнијих и најзначајнијих личности наше историје - Растка Немањића. У школама се слави као школска слава, па је светосавска прослава највећи и најлепши школски празник. Ово је прилика да вредности које је Свети Сава проповедао чувамо од заборава и преносимо на младе људе. Те вредности су слога, вера и образовање, поштовање различитости међу људима, мудрост и скромност. Управо овим вредностима учимо и наше ђаке, са циљем да постану вредни, образовани и поштени људи. Овај дан славимо и зато што треба да наставимо тамо где је Свети Сава стао – да учимо, сазнајемо и стварамо нов, примеренији и сигурнији свет!
 

Учешће наших ученица на мајсторском курсу Миомира Симоновића

У четвртак, 25. јануара 2018. године, у свечаној сали Музичке школе "Коста Манојловић" у Смедереву одржан је мајсторски курс Миомира Симоновића, професора Факултета музичке уметности у Београду.
Ученице из наше школе које су учествовале на овом курсу су Јована Зуровац, 5. разред из класе Александре Стевановић и ученица 3. разреда Анђела Јовановић из класе наставнице Миње Марчетић.
У позитивној и пријатној атмосфери наше учеснице су музицирале, прихватале сугестије цењеног професора, смејале се и радовале свом напретку.
Искрено се надамо да ћемо чешће бити у прилици да омогућимо нашим ученицима курсеве и рад са искусним и прослављеним професорима.
 


Страна 1 од 82