\ Фото галерија

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Јoш једна награда на фестивалу у Убу

У среду 17. априла, на 17. Интернационалном фестивалу у школи „Петар Стојановић“ у Убу, млада пијанисткиња Анђела Стаменковић, ученица првог разреда, у класи проф. Вере Михок, освојила је прву награду са 97 поена.
Професорка Вера Михок уз велико залагање, успела је да мотивише ученицу да развије љубав према музици и инструменту, а заједничким радом и трудом дошле су до жељеног резултата, који ће бити подстрек за низање нових успеха.
 

Прегршт награда нашим челистима на фестивалу у Убу

Како смо већ поносно отворили сезону овогодишњих такмичења, настављамо истим корацима. У уторак, 16. априла, на 17. Инернационалном фестивалу у школи "Петар Стојановић" на Убу, четири виолончелисткиње из класе проф. Анамарије Илић освојиле су прве награде.
- Лана Васић - 1. разред, I награда, 96 поена
- Милица Бугарчић, - 3. разред, I награда, 91 поен
- Уна Јанковић, 4. разред, I награда, 93 поена
- Даница Генераловић, 1. разред, I награда, 97 поена
Уз залагање професорке Анамарија Илић и клавирске сараднице Нине Косанић, заједничким трудом мотивисале су наше ученице да дођу до изузетних резултата и постигну много више од додељених награда а то су љубав према музици, залагање, одговорност, склапање нових познанстава као и међусобна подршка и јачање пријатељства.
 

Наступ наших гитариста на отварању изложбе у Ранчићевој кући

Изложба студената одсека Примењено вајарство ФПУ у Београду отворена је у Ранчићевој кући, у уторак 16. априла 2019. године, галеријском простору Центра за културу Гроцка у оквиру манифестације „Дани Београда“.
Поставка обухвата радове двадесет и троје студената - тридесетак скулптура и рељефа мањег и средњег формата, у селекцији професора. Пред многобројном публиком, љубитељима уметности, колегама и студентима, изложбу је у име одсека отворио Вукашин Миловић, доцент ФПУ. У свом излагању, осврнуо се на варошку топлину и атмосферу галерије Ранчићеве куће, чије су рустичне витрине и осветљење изузетно погодни за излагање ове врсте малог формата.
Радови настали у оквиру наставе на факултету, изведени су у различитим вајарским техникама и материјалима – камену, дрвету, металу, стаклу... Приказују вештину и уметнички израз студената, пружајући увид у разноврсност уметничких идеја и вајарске праксе. Приступ идејном решењу и реализацији у материјалу креће се од класичног – фигуративног вајарства, до апстраховане форме. 
Изложба је приређена у сарадњи са шефом одсека ФПУ Гораном Чпајком, редовним професором.
Приликом отварања поставке наступили су ученици ОМШ „Невена Поповић“ из Гроцке, Никола Радосављевић, дуо Алекса Паунић и Илија Бећаговић, Михаило Јовичић, Милица Ђукић, Урош Гавриловић, Виктор Милошевић, Реља Дедић, гитара.
Електронско издање дневног листа ПОЛИТИКА у петак 16. априла доноси вест о отварању изложбе студената одсека Примењено вајарство Факултета примењених уметности у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка.
Погледајте на ОВОМ линку.
 

Награде нашим хармоникашима на МехФесту

7. Интернационални фестивал хармонике МЕХФЕСТ одржан је од 12-14.04.2019. године на Мегатренд Универзитету у Београду. Др Зоран Ракић уметнички директор Мехфеста свечано је отворио фестивал на концерту дуа хармоника и кларинет Андреас Небл и Франк Небл из Немачке 12.04.2019. године. Својим изузетним музичким и техничким извођењем, уметници Андреас и Франк Небл су пружили јединствено задовољство љубитељима хармонике, камерне музике и правих уметничких вредности.
Овогодишњи фестивал Мехфест окупио је велики број ученика и студената из Кине, Литваније, Немачке, Русије, Белорусије, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Србије. Такмичење се одвијало по категоријама соло, камерна музика, ансамбли, оркестри и варијете музика.
Ученици наше школе такмичили су се у недељу 14. априла у првој, петој категорији и камерној музици. Ученици професора Александра Бијића Андреја Репановић трећи разред (90,75 бодова) и Стеван Илић други разред (90,50) освојили су у I категорији прве награде. Димитрије Шкодрић, ученик петог разреда хармонике у класи професорке Драгане Стевановић освојио је II награду (85,75 бодова) у петој категорији. Дуо хармоника Милан Станковић и Михајло Савковић, ученици шесте године код професорке Драгане Стевановић добили су II награду (86,75 бодова). Успех наших ученика је резултат великог труда, рада и сарадње између професора, ученика и родитеља. Честитамо ученицима, родитељима и професорима на овако успешним резултатима.
Поред успешног наступа ученика, наша колегиница Драгана Стевановић је имала учешће у раду жирија за преткатегорију као представник из Србије, Yiru Liu (CHN), Ljudmila Daunoriene (LAT) и Немања Потпарић (MNE).
 

Пролећни концерт у ПУ „Лане“ у Врчину

У петак 12. априла 2019. године, ПУ "Лане" у Врчину угостила је ученике ОМШ "Невена Поповић". Многобројну публику чинили су предшколци и деца старије групе.
Мали музичари припремили су народне, дечије, класичне и афричке нумере за своје другаре. Играли смо се погађања песама, препознавања музичких илустрација, али смо их и научили по коју песму.
Изненађење су приредили и деца предшколске групе, која су певала песме за своје госте. На овом прелепом, веселом и надахнутом обостраном музицирању представили су се и ученици припремног разреда наше школе песмом и свирком на металофонима.
Наши млади извођачи који су се представили другарима су: Мила Дамњановић и Јамна Маринковић – флаута у класи проф. Тијане Јовев; Димитрије Ђорђевић – хармоника у класи проф. Миљана Мадића; гитарске боје из класе проф. Бранка Тријића бранио је Василије Вид Ћустић, док су клавир свирале Ана Теофиловић и Христина Младеновић (класа проф. Катарине Фаркаш), а са виолином ту је био и Андрија Тријић из класе проф. Сање Пауновић.
Захваљујемо се васпитачицама и руководству ПУ "Лане" на још једној дивној сарадњи.
 

Концерт класе гитаре у Винчи са гостима

У четвртак, 11. априла 2019. године, у нашем издвојеном одељењу у Винчи, одржан је концерт младих гитариста у класи проф. Исидоре Пушкић. Ученици су имали прилике да покажу резултате свог рада и колико су напредовали до краја трећег класификационог периода. Својим музицирањем, у опуштеној и веселој атмосфери, ученици су показали завидан ниво и пружили незаборавне тренутке многобројној публици.
Наступали су Брашанац Исидора (1. разред), Магдалена Петровић (1. разред), Банзић Сара (2. разред), Стојан Грбић (2. разред), Вишња Димитријевић (2. разред), Илија Дракулић (2.разред), Тамара Млађеновић (2.разред), Душан Поповић (2. разред), Михајло Ристић (2. разред), Уна Митровић (3. разред), Никола Секулић (3.разред), Вељко Вуковић (4.разред) и Виктор Ђорђевић (4. разред).  
Гости концерта су биле ученице клавира Анђела Стаменковић (1. разред), Марковић Марија (3. разред) и Емилија Ђорђевић (3. разред) из класе проф. Вере Михок.
 


Страна 1 од 116