\ Врчин

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Тијана Јовев

tijana-jovevТијана Јовев, наставница флауте
email: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Тијана Јовев рођена је 1992. године у Београду, где је стекла своје основно и средње музичко образовање. Године 2011. уписала је студије флауте на Факултету уметности у Нишу, у класи проф. мр Љубише Јовановића, а звање Мастер музички уметник стекла је 2016. године у класи проф. мр Анђеле Братић. У току целокупног музичког образовања освајала је више награда на националним такмичењима и фестивалима. Усавршавала се на мајсторским курсевима код еминентних флаутиста као што су Љубиша Јовановић, Миомир Симоновић, Дејан Гаврић, Марина Ненадовић, Матеј Зупан, Петар Лукас Граф и др., а од 2017. године је редован полазник Интернационалне летње академије у Созополу код флаутисте и педагога Георгија Спасова. Од почетка школовања посебну пажњу посвећује камерном музицирању радећи у ансамблима најразличитијих састава (флаута, обоа, кларинет, клавир, харфа, гитара, виолина). За време студија два пута је наступила као солиста са Нишким симфонијским оркестром, а више пута као хонорарни члан истог оркестра. Од 2013. године стални је члан Српске омладинске филхармоније Наисус, на месту прве флауте, са којом је наступала на значајним фестивалима и такмичењима у земљи и иностранству. Педагогијом се бави од 2016. године, када се запослила у СМШ „Стеван Христић“. Од 2017. године ради у ОМШ „Невена Поповић“ у Београду.
 

Милош Аџић

Милош АџићМилош Аџић, корепетитор
email: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Милош Аџић (1994), ниже и средње музичко образовање стиче у МШ „Коста Манојловић“ (Земун, Београд), у класи проф. Иване Тодоровић. Током нижег и средњег образовања осваја бројне награде на школским, републичким и међународним такмичењима и фестивалима. Своје даље образовање наставља на Факултету уметности у Нишу, најпре у класи проф. Александра Сердара, а затим у класи проф. мр Јованке Аранђеловић. Током студија наступа на бројним концертима и фестивалима као и такмичењима. Као камерни извођач активан је члан у саставу „Поко а поко“, са којим је наступао на 40. Нишким музичким свечаностима (НИМУС, 2014). Током студија усавршавао се код проф. Yасуyо Yано (Швајцарска) и проф. Маје Рајковић (Србија). Године 2017. наступа са Нишким симфонијским оркестром под диригентском палицом мр Милене Ињац. Такође учествује у аудио снимању и концертној промоцији дискографског издања “Унапређење извођачких способности младих музичара”, насталог у оквиру пројекта Мултимедијалног центра Факултета уметности у Нишу, подржаног од стране Министарства културе и информисања Републике Србије 2017. године. Исте године дипломира на Факултету уметности у Нишу и уписује мастер академске студије у класи проф. мр Јованке Аранђеловић које завршава 2018. године. Поред концертне активности, Милош Аџић од 2017. године се одазвао и професорском позиву. Запослен је у ОМШ „Невена Поповић“. Његови ученици су наступали на великом броју концерата и такмичења широм Србије. Као професор труди се да свим ученицима пружи квалитетну наставу и мотивацију за стално напредовање.
 

Светлана Мандић

Светлана МандићСветлана Мандић, наставница виолине
email: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Светлана Мандић је рођена у Београду. Основно музичко образовање је стекла у Београду у ОМШ “Станислав Бинички” у класи проф. Мирјане Асурџић. Средњу музичку школу “Корнелије Станковић” завршила је у класи проф. Боде Недељковића. Дипломирала на Музичкој Академији на Цетињу на Катедри за виолину у класи проф. Ирине Јашвили.
По завршетку студија постаје стални члан гудачког квартета „Интермецо“ чији је члан и данас. Као члан квартета наступа на бројним концертима и манифестацијама у земљи и ван ње.
Од 2007-2009. радила као наставник виолине на одређено време у ОМШ „Стеван Христић” у Младеновцу. Од 2009. до данас ради као наставник виолине на неодређено време у ОМШ „Невена Поповић”.
Током досадашњег педагошког рада припремала је и изводила ученике на многобројна такмичења, међу којима се издваја: “Млади Виртуоз“, музички фестивал Заједнице музичких и балетских школа Србије, Републичко такмичење Заједнице музичких и балетских школа Србије, такмичење музичке школе “Ватрослав Лисински“, Такмичење „Бинички“, Међународни музички фестивал Аранђеловац, Фестивал Музичке школе „Петар Стојановић“.
 

Марко Кончаревић

Марко КончаревићМарко Кончаревић, наставник хармонике
email: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Марко Кончаревић је рођен 05.06.1993. године у Земуну.
Основну и средњу школу завршава у музичкој школи „Коста Манојловић“ у Земуну у класи професорке Мирјане Михаиловић. По завршеној средњој школи уписује Филолошко – уметнички факултет у Крагујевцу. Основне и мастер студије завршава у класи професора др Зорана Ракић.
У току свог школовања наступа на разним домаћим и међународним такмичењима, где осваја прве и друге награде и лауреате као соло и камерни извођач .
Од освојених награда издвајају се: I награда на Републичком такмичењу, Србија 2008. и 2010;   I награда на Међународном такмичењу хармоникаша, Пула, Хрватска 2008. и 2009; I награда на Интернационалном фестивалу хармонике „Акордеон арт“, Источно Сарајево, БиХ 2010, 2011, 2012, 2013. и 2015; I награда на Међународном такмичењу хармоникаша, Угљевик, БиХ 2015.
На позив градоначелника Крагујевца такмичио се као члан квинтета хармоника на такмичењу „Музичке импресије“ у Пољској 2016. године. У Пољској осваја Гранд при лауреат награду у категорији без старосних ограничења и без ограничења састава.
Од 2014. до 2018. године активни је члан оркестра хармоника Крагујевац, под руководством диригента Бојана Шпице, са којим наступа широм региона.
Радно искуство стиче у музичким школама „Ватрослав Лисински“ и „Коста Манојловић“ у Београду; „Петар Илић“ у Аранђеловцу и „ др Милоје Милојевић“ у Крагујевцу. Запослен је у ОМШ „Невена Поповић“ у издвојеном одељењу у Врчину.
 

Катарина Фаркаш

Катарина ФаркашКатарина Фаркаш, наставница клавира
email: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
ОБРАЗОВАЊЕ
-од 1991. до 1992. године - Средња музичка школа „Др.Милоје Милојевић“, Крагујевац
теоретски и вокално-инструментални одсек (класа Марија Радосављевић)
-од 1992. до 1995. године - Средња музичка школа „Станковић“, Београд:
теоретски и вокално-инструментални одсек(класа Драгана Мано-Зиси)
-од 1995. до 1996. године - Факултет музичке уметности у Новом Саду
клавирски одсек (класа проф. Јокут Михаиловић)
-од 1996. до 1999. године - Факултет музичке уметности у Београду
клавирски одсек (класа проф.Александар Шандоров)
-од 1999. до 2001. године - Факултет музичке уметности у Београду
специјализација камерне музике (класа проф.Оливера Ђурђевић)
РАДНО ИСКУСТВО
-од 2008. и даље – Основна музичка школа „Невена Поповић“, Београд, Гроцка
радно место: Наставник клавира у издвојеном одељењу у Врчину
-од 2003. до 2008. године – Музичка школа „Славенски“, Београд
радно место: Клавирски сарадник, наставник корепетиције и читања с листа
-од 2000. до 2003. године – Музичка школа „Бинички“, Београд
радно место: Клавирски сарадник
-од 1996. до 2000. године – Основна музичка школа „Невена Поповић“, Београд, Гроцка
радно место: Наставник клавира у издвојеном одељењу у Врчину
Трудим се да ученицима бављење музиком буде задовољство и у том циљу их мотивишем да буду креатори различитих активности, као на пример:
1. ученици су у оквиру школе наступали као чланови клавирског триа, клавирског квартета и клавирског квинтета
2. учешће ученика и сарадња са наставником Бранком Тријићем на Школском пројекту „Ритам срца“
3. реализована је радионица „Музика бљесну и обоји песму“, у којој су ученици самостално компоновали мелодију са пратњом у једноставној форми на стихове Душана Радовића и Драгана Димића
4. на Новогодишњем концерту је изведен мјузикл „Весели другари“ у коме је учествовало десет ученика првог и другог разреда музичке школе, а који је резултат њиховог заједничког рада на тексту, музици и драматургији.
5. континуирано учествовање на концертима и у оквиру радионица које школа организује у сарадњи са ПУ „Лане“ у Врчину и са наставницима разредне наставе основне школе „Свети Сава“ у Врчину.
 


Страна 1 од 2