\ Гроцка

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Андријана Ђокић

 
Андријана Ђокић, наставница клавира
email: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Андријана Ђокић је рођена 1982. године у Београду. Завршила је нижу и средњу музичку школу „Јосип Славенски“ у Београду у класи Огле Бауер. Факултет музичке уметности је завршила 2006. године у класи професорке Љиљане Вукеље. Ученици из класе Андријане Ђокић освојили су бројне награде, учествовали су на Републичком такмичењу, као и на многобројним међународним такмичењима. Радила је једно време и као корепетитор флаутама, сарађујући са колегиницом Александром Стевановић.
 

Петар Швабић

Петар Швабић

Петар Швабић, наставник солфеђа
email: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Петар Швабић, рођен 04. марта 1982. године у Шапцу, где је 2001. године и завршио основно и средње музичко образовање, теоретски одсек. Вишу музичку школу уписује исте године и 2004. стиче звање дипломирани наставник музичке културе.
Посао наставника музичке културе почиње школске 2004/2005. године као замена у основној школи „Иво Лола Рибар“ у Бегаљици, и успешно учествује у културно-уметничким активностима те школе, где оставља утисак одговорног наставника.
2007. године уписује музичку Академију Универзитета у Источном Сарајеву, на смеру Општа музичка педагогија, где дипломира 2014. године, на предмету Методика општег музичког образовања код проф. Биљане Мандић.
Исте године почиње посао у основној музичкој школи „Невена Поповић“ у Гроцкој, и основној школи „Иво Лола Рибар“ у Бегаљици.
Звање мастер музичке педагогије стиче 2016. године, на Академији уметности у Бијељини, код проф. Десанке Тракиловић.
 Школске 2018/2019. године почиње да ради и у основној школи „Илија Гарашанин“ у Гроцкој.
 За четири године рада у две школе, иза себе има десетине успешних наступа на разним приредбама и свечаностима.
Највећи успех остварује школске 2017/2018. године када са оркестром основне школе у категорији „мали инструментални ансамбли“, побеђује на Оштинском, Градском, и на крају - Републичком такмичењу.
Поред те награде, 2017. и 2018. године, са две различите основне школе осваја прво место у музичком квизу, у познавању основних музичких појмова и музичке културе од петог до осмог разреда основне школе.
 

Нина Косанић

Нина КосанићНина Косанић, наставница клавира
email: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Нина Косанић рођена је у Краљеву 1993. године, где је завршила основну и средњу Музичку школу „Стеван Мокрањац“. Основне и мастер академске студије клавира завршила је на Факултету музичке уметности у Београду у класи др ум. Љиљане Вукеље.
Током средњег музичког образовања, 2011. године, проглашена је за најбољег ученика школе, а 2012. године примила је награду од Музичке школе „Стеван Мокрањац“ и од СО Краљево (одељење Министарства просвете) за ђака генерације. Захваљујући високом просеку у току академских студија добитница је Републичке стипендије Министарства просвете од 2013. до 2015. године, а потом и стипендије Фонда за младе таленте Министарства омладине и спорта Републике Србије.
Као активан учесник мајсторских курсева, усавршавала се код истакнутих пијаниста и педагога: проф. др Арбо Валдма (Келн), Лидија Станковић, Борис Краљевић, Јуриј Кот (Украјина).
Наступала је као солиста и камерни музичар у многим музичким школама и салама у Београду, Краљеву и Крагујевцу као што су Пароброд, Студентски културни центар, Дечји културни центар, Миксер, Музеј, Позориште, Општина града Краљева, Гимназија града Крагујевца… Као активни члан певачке групе ,,Тканица“ из Краљева, Нина Косанић је наступала у Београдској филхармонији.
Oд 2018. године активно учествује у организацији концерата у оквиру организације Културни елемент и одговорна је за маркетинг активности организације на друштвеним мрежама.
Године 2018. започиње рад у је основној музичкој школи „Невена Поповић“ у Београду као корепетитор, а од 2019. године ради у истој као наставник клавира. Њени ђаци добитници су бројних награда на међународним такмичењима.
 

Миња Марчетић

Миња МарчетићМиња Марчетић, наставница флауте
email: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Миња Mарчетић завршила je основно музичко образовање као ђак генерације у Вршцу. Школовање наставља у Београду, у музичкој школи „Јосип Славенски“, упоредо на вокално-инструменталном и теоретском одсеку под стручним надзором Миомира Симоновића, редовног професора на Факултету музичке уметности у Београду. Дипломирала je, као студент генерације, и завршила мастер студије на Факултету музичке уметности у класи редовног професора Миомира Симоновића. За академску 2014/15. годину добитник je награде из фонда Бранислава и Јакова Срејовића за постигнут највиши ниво извођаштва на мастер дипломском испиту студијског програма дувачких инструмената. Вишеструко је награђивана различитим стипендијама и признањима (стипендија Министарства просвете, стипендија Фондације Хемофарм, стипендија Фонда за младе таленте „Доситеј Обрадовић“, стипендија међународне летње академије „isa“ Универзитета за музику и извођачке уметности у Бечу, стипендија у оквиру Ерасмус+ програма, стипендија од стране „Јеunesses Musicales International“). Као Ерасмус стипендиста, II годину докторских академских студија завршава на Аристотел Универзитету у Солуну из области музикотерапије на музиколошком одсеку са праксом на клиници за децу са посебним потребама „Кдап“ под менторством проф. др Доре Псалтопоулоу-Камини (Dora Psaltopoulou-Kamini). Докторирала је на Факултету музичке уметности, под менторством др Соње Маринковић и коментора мр Миомира Симоновића, на тему „Прожимање жанрова у камерним делима за флауту Јохана Себастијана Баха, као путоказ креативне интерпретације“. Наступала је на многобројним домаћим и међународним такмичењима, на којима је освајала значајне награде и признања и одржала многобројне реситале.
 

Милош Спасић

Фотографија Милош СпасићМилош Спасић, корепетитор
email: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Милош Спасић је рођен у Куманову, 1996. године, где започиње своје музичко образовање. Средњу школу завршио је у Скопљу, ДМБШЦ – „Илија Николовски – Луј“, у класи професорке Слободанке Младенове. Године 2014. уписује се на Факултет музичке уметности у Београду, у класи професорке Невене Поповић. Од другог семестра друге године студира у класи професорке Љиљане Вукеље. Добио је низ домаћих и међународних награда: прве награде на такмичењима Интерфест Битола, Моцартијана М, Државно такмичење музике у Македонији, Међународно такмичење у Гевгелији, лауреат Такмичења из камерне музике у Кавадарцима. Године 2014. осваја неколико првих награда: Петар Коњовић у Београду, Музички фестивал у Аранђеловцу, Даворин Јенко у Београду, као и у Шапцу исте године. 2015. године осваја прву награду на такмичењу пијанизма и другу награду из композиције у Смедереву. Друга награда на међународном такмичењу у Бања Луци 2016. године. Године 2017. наступа у полуфиналу на такмичењу „Адилиа Алиева“ у Француској, на којем је од 200 пријављених кандидата, био одабран у првих девет. Наступао је на бројним мастеркласевима код Марине Хорак (Словенија), Јури Кот (Украјина), Сергеј Сенков (Русија), Михаил Уде (Немачка), Даумантас Кирилаускас (Литванија), Наталија Трул (Русија), Арабел Морагуез (Шпанија). Имао је велики број значајних наступа у Македонији. У Београду је наступао у Народној библиотеци, Културном центру, Миксер хаусу, Студенском културном центру, Сали „Станковић“, Галерији САНУ. Године 2018. завршава основне академске студије са просеком 10 из главног предмета и исте године уписује мастер студије на Факултету музичке уметности у Београду. Године 2019. завршава мастер студије са просеком 10 из главног предмета и почиње да ради у ОМШ „Невена Поповић“ на месту клавирског сарадника.
 

Милош Зубац

Милош ЗубацМилош Зубац, наставник гитаре
email: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Милош Зубац - гитариста, педагог и композитор. Рођен у Сарајеву, Босна и Херцеговина.
Основну музичку школу завршио је у класи наставнице Данице Куртовић у Требињу. Музичко школовање наставља у Београду у школи "Јосип Славенски" у класи професора Далибора Наумовића. Затим, на Факултету музичке уметности у Београду завршава основне и мастер студије у класи професорке Вере Огризовић.
Као гитариста учествовао је на многобројним републичким и међународним такмичењима и освојио петнаест првих, две друге и две треће награде, затим две специјалне награде и награду за најбоље извођење композиције за гитару писане у првој половини 19. века.
Усавршавао се код познатих светских педагога и гитариста, међу којима су: Ренато Самуели, Карло Доменикони, Костас Коциолис, Скот Тенант, Роберто Фабри, Елиот Фиск, Срђан Тошић, Марко Ердевички и други.
Свирао је преко 200 концерата као солиста, члан камерног ансамбла или оркестра у салама широм Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Италије.
Компоновао је музику за документарне и краткометражне филмове, као и за ТВ серије.
Тренутно је запослен као наставник гитаре у ОМШ "Невена Поповић" у Београду.
 

Марија Цвејић

Марија ЦвејићМарија Цвејић, наставница виолине
email: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Марија Цвејић је рођена 22.06.1996. године у Београду. Основну музичку школу „Петар Коњовић“ Београд уписује са 6 година у класи проф. Зорана Илића. У том периоду освојила је преко 30 првих награда на школским и фестивалским такмичењима. Била је концертмајстор школског оркестра. Наступала је и на првом Краљевском концерту младих талената Србије. Била је члан Дечије београдске филхармоније од њеног оснивања. Наступала је на више концерата хуманитарног, ревијалног и донаторског карактера на Коларцу, у Београдској филхармонији, Вршцу, Новом Саду, Сомбору. Као солиста секције за културу Српског лекарског друштва наступала је на концертима широм Србије.
Године 2008. уписује Музичку школу „Мокрањац“ у Београду у класи проф. Владимира Марковића. Имала је успешне наступе као солиста на репрезентативним концертима поводом Дана школе у сали „Мокрањац“ и великој сали Коларчеве задужбине.
Године 2013. са 16 година уписује основне академске студије у Линцу (Аустрија) на универзитету „Антон Брукнер“ у класи проф. Алберта Фишера. Током студија активно је учествовала на многобројним концертима као солиста и члан оркестра. Као редован члан камерног оркестра „Rotary Kammerorchester“ наступала је широм Аустрије и Швајцарске. Године 2015. осваја другу награду на међународном такмичењу „New European Talents“ у Чешкој републици.
У оквиру студија завршава и двогодишњи изборни смер „Извођење музике у групама: настава инструменталне групе“.
Дипломира је 2018. године са завршним концертом и дипломским радом „Musician’s Dystonia: Epidemiology, Symptoms, Treatment and Outcome“.
Мастер студије виолине завршава 2019. године на Слобомир П Универзитету у Бијељини (Република Српска) у класи проф.др. Владимира Марковића.
Од септембра 2019. године ради као наставник виолине у Основној музичкој школи „Невена Поповић“ у Београду.
 

Маја Вучковић

Маја ВучковићМаја Вучковић, наставница клавира
email: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Маја Вучковић је рођена у Београду. Завршила је средњу музичку школу „Мокрањац“ у класи професорке Јасмине Јоксимовић, као и основне и мастер студије на Факултету музичке уметности у Београду у класи професорке Љиљане Вукеље.
Додатно усавршавање наставља на мастер и специјалистичким студијама Универзитета у Немачкој, на Факултету музичке уметности у Карлсруеу у класи професора Маркуса Штангеа. Паралелно са студијама, похађа низ курсева и радионица из области музикотерапије, психологије музике и педагошког рада са децом. Поред академског знања, учествује на бројним такмичењима на којима осваја престижне награде. Успешну каријеру прати и низ концерата у Србији и иностранству. Искуство предавача стиче као професор на факултету у Карлсруеу и музичким школама у Немачкој. Од школске 2021/2022. године запослена је у Основној музичкој школи „Невена Поповић“ у Београду.
 

Јована Стајић

Јована СтајићЈована Стајић, наставница упоредног клавира
email: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Јована Стајић је рођена 26.03.1984.године у Београду, где је завршила своје основно и средње музичко образовање у класи професора Владимира Стојнића, Музичка школа “Мокрањац” у Београду. Добитних је многих републичких награда као солиста (Београд 1997,1998...), и награда на фестивалима камерне музике (Суботица 2002. година). Наступала је као солиста у оквиру пројеката “Одабрани за одабране” и као уметнички сарадник соло певачима из класе професора Георги Минова (Скупштина града Београда, велика сала Коларца у Београду, Ликовна галерија у Београду, Атријум Народног музеја Београд, Сала средње музичке школе Крагујевац, Народно позориште у Краљеву, Сала средње музичке школе Мокрањац у Београду (Србија), Замак културе у Врњачкој бањи.
Дипломирала је 2007. године, са оценом десет (10), Концертом за клавир и оркестар бр. 1 С. Прокофјева у класи ванредног професора мр Ирине Скерл на Музичкој академији у Источном Сарајеву. Завршила је други циклус студија 2015. године, са оценом десет у класи ванр. проф. мр Ирине Скерл на Музичкој академији у И. Сарајеву.
На трећој години студија 2005. године добија посао као наставник клавира и уметничког сарадника у школи за Основно музичко образовање у И. Сарајеву. Од 2006 – 2008. године ради у Средњој школи у И. Сарајеву и Палама као наставник клавира. (Република Српска). Од 2008. године добија стално радно место као уметнички сарадник на Музичкој академији у Источном Сарајеву, на предмету Соло певање у класама доцента Георги Минова и редовног професора Радмиле Бакочевић.
Соло реситалима и уметничким сарадњама са значајним уметницима представила се публици у Србији и Босни и Херцеговини. Успешно је сарадјивала са камерним ансамблом „Ихос“, са којим је снимала нумере за потребе РТРС-а и телевизије Источног Сарајева.
Од 2013-2015. године ради на гудачком одсеку на Музичкој академији у Источном Сарајеву у класама мр Јована Богосављевића, ванредног професора и мр Владимира Марковића, ванредног професора. (Република Српска). Од 2015-2018. године ради као доцент на предмету Клавирски практикум на Музичкој академији у И. Сарајеву.
Од 2018 ради као наставник клавира и упоредног клавира у Основној музичкој школи ,,Невена Поповић'' у Београду.
 

Јован Цинцар Костић

Јован Цинцар КостићЈован Цинцар Костић, наставник виолине
email: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Јован Цинцар Костић рођен је 19.11.1991. године у Београду где завршава основну музичку школу ,,Мокрањац“, у класи професора Љиљане Мозес, а средњу школу у класи професора Ненада Менделсона. Основне академске студије наставља на Академији уметности у Новом Саду, у класи професора Михала Будинског, а завршава их у класи професора Николе Алексића код кога завршава и мастер студије.
Похађао је мајсторске курсеве код Иване Аћимовски Жикић, Михала Будинског, Кес Хулсмана (Холандија), Давида Луиђиа (Аустрија), Дејана Богдановића (Италија), Вере Вајдман (Русија), Масима Белиа (Италија) и других.
Као солиста, Јован је наступао у салама широм Србије као и иностранства (Црна Гора, Бугарска, Италија, Македонија, Босна и Херцеговина). Наступа активно као члан клавирског трија и гудачког квартета, са којима је похађао курс код Пола Кесидија (члан квартета Бродски).
Солистички концерт његовог гудачког квартета на коме је изведен Гудачки квартет у Еф-дуру Мориса Равела, а који је као један од најзахтевнијих гудачких квартета у литератури први пут изведен на Академији уметности у Новом Саду, остао је запажен и од стане комисије награђен највишом оценом. Том приликом је забележен и радио снимак за Радио-телевизију Војводине.
Члан је оркестра КоторАрт фестивала, са којим успешно наступа од 2014. године. Као члан КоторАрт фестивалског оркестра сарађивао је са еминентним диригентима и солистима као што су: Николај Лалов (Португал), Клод Виларет (Швајцарска), Хелдер Трефзгер (Бразил), Катарина Јовановић (Србија), Алберт Мамријев (Русија), Ратимир Мартиновић (Црна Гора), Елисабет Атл (Аустрија), Лидија Бајић (Аустрија), Хесус Медина (Мексико), Пачо Флорес (Венецуела), Роберто Монтенегро (Уругвај), Франк Фонкубер (Француска)...
Члан је оркестра Орфелин из Новог Сада, са којим изводи дела домаћих и страних композитора 20. и 21. века. Похађао је семинар савремене музике где је сарађивао са професором и композитором Волфгангом Хајнигером (Немачка). Сарађује са младим композиторима Академије уметности у Новом Саду, али и са композиторима са других академија у Србији и иностранству, чија дела изводи. Остварио је снимке за радио и ТВ станице. Наступао је на фестивалима: НОМУС, СОМУС, А ФЕСТ, Културни напад, КоторАрт – Дон Бранкови дани музике итд.
Као одличан студент пријављује се за размену студената (Ерасмус) и одлази на усавршавање у Трст где сарађује са угледним професорима као што су Масимо Бели, Алесандра Карани, Ромоло Геси и други. На турнеји у Италији је наступао са симфонијским оркестром конзерваторијума Ђузепе Верди из Трста.
Као јако млад виолиниста Јован је показао интересовање и за градњу гудачких инструмената завршивши курс градње код мајстора Јована Поповића у Земуну, а касније сарађујући и са другим мајсторима из земље као и иностранства. На виолини коју је сам направио, завршио је факултет.
Као један од најбољих студената методике наставе гудачких инструмената добија препоруке и запошљава се као професор виолине у Mузичкој школи ,,Стеван Христић“ у Бачкој Паланци, у Mузичкој школи ,,Марко Тајчевић“ у Лазаревцу и Музичкој школи ,,Петар Коњовић“ у Београду где стиче значајно педагошко искуство. Тренутно ради у Музичкој школи ,,Невена Поповић“ у Гроцкој где добија своју класу и са успехом решава педагошке задатке.
 

Драган Станојевић

Драган СтанојевићДраган Станојевић, наставник хармонике
email: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Драган Станојевић, дипломирани акордеониста, рођен је у Зајечару 1980. године. Дипломирао је на Факултету музичке уметности у Београду, наставно одељење у Крагујевцу. Усавршавао се на мастер курсевима код: Жак Морне (Француска), Вјачеслав Семјанов и Јуриј Шишкин (Русија), Борис Ленко (Словачка), Алберди Ињаки (Шпанија) и Елизабет Мозер (Немачка). Као извођач наступао је широм Србије и југоисточне Европе као солиста и у бројним ансамблима како класичне тако и популарне музике.
Педагошким радом почео да се бави 2002. године у Средњој музичкој школи „Стеван Мокрањац“ у Неготину, а од 2008. год. ради као професор хармонике у Основној музичкој школи у Гроцкој. Његов педагошки рад крунише велики број награда ученика, у солистичким и камерним ансамблима, који су наступали на бројним домаћим и међународним такмичењима: Републичко такмичење мизичких школа Србије, Фестивал музичких и балетских школа Србије, „Дани хармонике“ у Смедереву, „Звездане стазе“ у Крагујевцу, "Мали вируоз" у Београду, "Фестивал хармонике" у Убу, Међународно такмичење у Новом Кнежевцу, “Мех-фест”у Београду, „Еуфонија“ у Новом Саду, што је резултирало са три специјалне награде, два лауреата, 54 прве, 15 других и 4 треће награде. Такође, добитник је Плакете Основне музичке школе за постигнуте педагошке резултате у школској 2012/13. години. Школске 2021-2022. године стиче звање педагошки саветник.
 

Бојана Ђукић

Бојана ЂукићБојана Ђукић, наставница солфеђа, теорије музике и хора
email: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Бојана Ђукић је завршила средњу музичку школу ,,Станковић“ у Београду. Своје даље школовање наставила је на Факултету музичке уметности у Београду на одсеку за Општу музичку педагогију у класи проф. Ане Олујић. Ради као наставник солфеђа, теорије музике и хора у ОМШ ,,Невена Поповић у Гроцкој од њеног оснивања 1994. године. Поред редовне наставе, води хор млађих разреда са којим је освојила бројне награде. На такмичењима из солфеђа и хора њени ученици су остварили запажене резултате. Редован је члан жирија школског такмичења ,,Волим солфеђо“, као и општинског такмичења ДЕМУС. Члан је Републичке секције музичких теоретичара. Учествује у организацији концерата и манифестација у оквиру школе и ван ње на којима су њени ученици остварили велики број наступа . Добитник је плакете за изузетне педагошке резултате у школској 2014./15. и 2018./19.
 

Богдан Благојевић

Богдан БлагојевићБогдан Благојевић, наставник гитаре
email: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Богдан Благојевић је рођен у Београду, 27. августа 1995. године. Своје основно музичко образовање започиње у МШ „Петар Илић“ у Аранђеловцу у класи професора Младена Жица, а потом уписује СМШ „Јосип Славенски“ у Београду у класи професора Ненада Кондића. После свог основног и средњег образовања одлучује се да своје професионално опредељење на одсеку за гитару настави на Музичкој академији у Београду, у класи професорке Вере Огризовић у чијој класи и завршава основне академске студије 2018. године, а следеће године и мастер академске студије.
Изузетне резултате и напредовање потврдио је освојивши бројне награде на републичким и међународним такмичењима. Наступао је у сали Београдске филхармоније, Културног центра Београда, Студентског културног центра, Етнографског музеја, Народној библиотеци. Усавршавао се на мајсторским курсевима код еминентних гитарских педагога и уметника као што Hubert Käppel, Xuefei Yang, Thomas Offermann, Душан Богдановић, Costas Cotsiolis, Един Карамазов, Roberto Fabbri.
 


Страна 1 од 2