\ Стручни сарадници

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Душан Чоловић, педагог

 
Душан Чоловић је дипломирао на Филозофском факултету у Новом Саду на Одсеку за педагогију и стекао звање Мастер педагога.
Почетак радног искуства имао је по завршеним основним студијама као персонални асистент у ПУ „Радосно детињство“. Након тога се сели у Београд где од септембра 2018. до новемра 2022. успешно обавља посао стручног сарадника у Центру за едукацију. Стручну праксу ради у ОШ „Светозар Марковић“ у Београду након чега постаје члан колектива ОМШ „Невена Поповић“. Дугогодишњи је члан Бујановачког аматерског позоришта где је након завршених студија учествовао на изради неколико дечијих и вечерњих представа.
У свом раду води се принципима међусобног поштовања и добре комуникације са колегама и ученицима. Заинтересовати ученика да учи и пробудити жељу за новим сазнањима треба бити основни циљ у раду са децом јер их на тај начин оспособљавамо за целоживотно учење које пред нас поставља 21. век.
 

Соња Дабић

Соња ДабићСоња Дабић, педагог
email: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Соња Дабић је дипломирала на Филозофском факултету у Београду, на одсеку за педагогију и стекла звање Мастер педагог.
Радно искуство је стицала у образовним установама и установи социјалне заштите. Као стручни сарадник – педагог и наставник грађанског васпитања радила је у ОШ „Краљ Александар I“ у Горњем Милановцу и ОШ „Алекса Шантић“ у Калуђерици. Као водитељ случаја – педагог, радила је у Центру за социјални рад у Горњем Милоановцу. Стекла је лиценцу за рад стручног сарадника у области образовања као и лиценцу за рад у области социјалне заштите.
Поседује вишегодишње искуство у области саветодавног рада, као и у реализацији едукативних радионица за децу и родитеље.
Сматра да је код ученика најважније развијати функционално знање, критичко размишљање, емпатију и подстицати слободно изношење мишљења, јер су то главни предуслови да дете постане самосвесна, срећна и успешна особа. Сходно томе и усмерава своје активности у раду са децом.
 
 
 
 
 
 
 

Мирко Јеремић

Мирко ЈеремићМирко Јеремић, нототекар
email: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Мирко Јеремић (1993) је завршио основне студије Музичке педагогије на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу 2015. године и мастер академске студије Музичке теорије Факултета музичке уметности у Београду 2016. године са темом Музичка синтакса у увертирама Рихарда Вагнера – могућности проширења теорије формалних функција Велијама Кеплина.
Запослен је у ОМШ „Невена Поповић“ из Београда као наставник и стручни сарадник – нототекар. Био је ангажован као сарадник Одбора за заштиту српске музичке баштине Српске академије наука и уметности од 2017. до 2020. године где је радио на пословима прикупљања и архивирања партитура српских композитора и креирања базе података српских композитора.
Одржао је више јавних предавања (Филолошко-уметнички факултет у Крагујевцу, МШ „Михаило Вукдраговић“ у Шапцу, Народна библиотека Србије, Удружење наставника музичке културе Србије, Музичка омладина Крагујевца и др.) и учествује на научним скуповима (Крагујевац, Бања Лука, Ниш, Источно Сарајево). Неколико његових радова објављено је у међународним и националним зборницима и научним часописима. Области његовог истраживања представљају српска уметничка музика, жанр опере и вокална музика, као и питања из музичке педагогије са посебним акцентом на осавремењивање наставе.
Био је ангажован као сарадник при Заводу за унапређивање образовања и васпитања Републике Србије и као организатор сектора опере и балета у Опери и театру Мадленианум.
Члан је Секције музичких писаца Удружења композитора Србије и Удружења наставника музичке културе Србије. Преседник је Уметничког одбора Интернационалног фестивала Исидора Жебељан.