\ Умчари

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Катарина Георгијевић

katarina-georgijevicКатарина Георгијевић, наставница упоредног клавира
email: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Рођена у Шапцу 1989. године где је завршила основно и средње музичко образовање. Основне студије наставља на Академији уметности у Новом Саду на клавирском одсеку у класи проф. Јокутхон Михаиловић, након чега завршава два мастера, први на одсеку за клавир у класи проф. Михаила Зурковића и други на смеру музика и медији под менторством проф. Ире Проданов с темом „Музички тобоган као пример музичке едукативне емисије за децу“. Као инструментални извођач наступала је на многобројним концертима у свечаним салама у Београду – Музичкој галерији Коларчеве задужбине, Студентском културном центру, Етнографском музеју, Народном позоришту у Београду. Била је пет година учесник „Кампа класичне музике“ у Зајечару као и у Музичком студију проф. Јокутхон Михаиловић у Коларчевој задужбини. Године 2016. па све до 2019. радила је у Музичкој школи „Исидор Бајић“ у Новом Саду као наставник клавира и корепетитор, након чега наставља своје радно искуство у Музичким школама у Шапцу и Београду. Завршила је сва три дела семинара за систем учења НТЦ-а (Центра „Никола Тесла“), у оквиру програма стручног усавршавања код предавача др Ранка Рајовића. Учествовала је и излагала свој рад на VI Међународној стручно – научној конференцији „Нови изазови у едукацији: школа и вртић будућности“; Рад под називом „Учење свирања на клавиру кроз игру“ публикован је у Зборнику саопштења с научног скупа. У области медија радила је пет година на месту уредника и водитеља музичко – културне емисије „Дневник музичке омладине“ на Радио-телевизији Војводине у Новом Саду. Имала је сарадњу у Радио-телевизији Србије на пројекту културно-музичке емисије Хронике Бемуса у оквиру Београдских музичких свечаности у октобру 2019. године. Била је ангажована као уредник и водитељ за реализацију телевизијске музичке емисије БонТон на Радио-телевизији Војводине. По позиву Асоцијације гитариста Војводине била је председник жирија на првом Омладинском кантауторском фестивалу у Новом Саду. Тренутно је запослена у Музичкој школи „Невена Поповић“ у Гроцкој као наставник упоредног клавира на одсеку за Српско традиционално певање.
 

Тамара Пантић

tamara-panticТамара Пантић, наставница флауте
email: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Тамара Пантић (1998) са осам година започиње нижу музичку школу „Коста Манојловић“ у Смедереву у класи професора Даниеле Милошевић. Упоредо са основном школом похађала је и завршила средњу музичку школу, те је 2015. године са 17 година уписала Факултет музичке уметности у Београду, у класи професора Љубише Јовановића. У основној школи је била добитник "Вукове награде", а у средњој музичкој школи такође, проглашена је за ученика генерације.
Током школовања учествовала је на домаћим и међународним такмичењима и освајала многе награде, међу којима се истиче награда освојена на међународном такмичењу "Антон Еберст" за најбоље пласираног такмичара из Србије, за коју је добила сребрну Салваторе Фаулиси главу флауте. Учествовала је на " International Jeunesses musicales competition " као најмлађи такмичар у Београду 2017. године. Похађала је стручне семинаре и кампове познатих и признатих флаутских педагога, међу којима су Михаел Кофлер, Кристина Фасбендер, Венсон Лукас, Андраш Адорјан, Карлос Брунел, Гуолин Хан, Јубин Ким...
Наступајући као члан оркестара, камерних ансамбала или као соло извођач у различитим градовима у Србији и иностранству (Италија, Кина, Словенија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Швајцарска), стекла је значајно извођачко искуство. Наступала је у Загребу 2019. године на првом флаутском фестивалу ("Flute & Me") и била представник Факултета музичке уметности из Београда. Као члан хора флаута "Лола класик", исте године наступала је на флаутском фестивалу у Ђингдау у Кини (CFA festival 2019 in Qingdao), а затим у децембру наступала у Сава центру уз приатњу оркестра дечије филхармоније. Учествовала је и на фестивалима Бемус, Бунт, Класик фест, Зум фест - на ком је одржала први мастерклас. Добитница је стипендија "Доситеј Обрадовић" и "Стипендије за надарене". Положила је аудицију за хонорарног сарадника Симфонијског оркестра РТС-а и Позоришта на Теразијама, чији је хонорарни сарадник и данас. Активни је члан Смедеревског камерног састава "Светлост" и Пожаревачког оркестра "Гвардија". Завршила је мастер студије и дипломирала у новембру 2020. године са највишом оценом. Од тада стиче искуство и као флаутски педагог и наставник камерне музике и оркестра.
 

Нина Ђокић

nina-djokicНина Ђокић, корепетитор
email: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Нина Ђокић рођена је 2000. године у Панчеву. Средњу музичку школу “Јован Бандур” завршила је у класи професорке Јелене Кнежевић 2019. године као добитник Вукове награде и исте године уписала Факултет музичке уметности у Београду, смер клавир. Током школовања учествовала је на многобројним државним, републичким и међународним такмичењима из области клавира, солфеђа, камерне музике и соло певања. Усавршавала се на мајсторским курсевима Бранка Пенчића, Владимира Млинарича, Николаја Медведева. Похађала је једногодишњи курс чембала и импровизације. Добитница је стипендије за изузетно надарене студенте као и награде града Панчева за најуспешније студенте. 2023. године завршила је основне академске студије у класи професорке Јелене Јовановић Петровић. Тренутно је запослена као клавирски сарадник у ОМШ “Невена Поповић” а упоредо је и студент мастер академских студија клавира у класи професора Александра Синчука на Факултету музичке уметности у Београду.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Сузана Вуковић Пејић

suzana-vukovic-pejicСузана Вуковић Пејић, наставница хармонике
email: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Сузана Вуковић-Пејић је рођена 3.11.1970. у Смедереву. Дипломирала 1989. године у класи Војславе Вуковић-Терзић. Радни век започиње 1989. у музичкој школи ''Коста Манојловић'' у Смедереву и музичкој школи ''Јосиф Маринковић'' у Вршцу. Дуги низ година организатор је једног од највећих такмичења хармонике ''Дани хармонике'' у Смедереву. Секретар је и организатор фестивала музичких и балетских школа Србије у Смедереву 2012. године. Од школске 2021/2022. запослена је у ОМШ „Невена Поповић“.
 
 
 
 
 
 
 
 


Страна 1 од 3