\ Умчари

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Драгана Пешић

dragana-pesicДрагана Пешић
Драгана Пешић, наставница упоредног клавира
email: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Драгана Пешић, рођена је у Смедереву, где је и завршила основну и средњу музичку школу ,,Коста Манојловић”. Даље школовање наставља на Факултету музичких уметности у Београду, где дипломским радом из предмета Музички облици, студије завршава 2003. године највишом оценом у класи професора Милоша Заткалика и добија звање дипломирани музички педагог. Захваљујући високом просеку током студирања била је стипендиста Министарства просвете. Професионалну каријеру наставника музичке културе почиње 2000. године у ОШ ,,Горња Варош” у Земуну. Након тога, 2002. године прелази у ОШ ,,Иво Лола Рибар” у Бегаљици где и ради до 2022. године. У периоду од 2007. до 2009. године ради и у ОШ ,,Вожд Карађорђе” у Водњу. Од 2010. године паралелно почиње да ради и у ОМШ ,,Невена Поповић” у Гроцкој као наставник хора и камерне музике.
Од 2016. године до 2022. године каријеру наставља као директор ОШ ,,Иво Лола Рибар” у Бегаљици и за то време школа бива потпуно обновљена, адаптирана и модернизована.
Током успешне каријере наставника годинама континуирано активно учествује у многим културно-уметничким и спортским манифестацијама у школи и локалној заједници.
2012.     године од стране удружења ,,Сунчане стазе” проглашена је за најуспешнију из области музике на територији општине Гроцка.
Са вокалним солистима, оркестром ОШ ,,Иво Лола Рибар” и хором ОМШ ,,Невена Поповић” освојила је мноштво општинских, градских, 7 републичких награда и 2 прве награде на Фестивалу дечјих хорова ФЕДЕХО.
Од ОШ ,,Иво Лола Рибар” награђена је Светосавском наградом за постигнуте педагошке резултате 2014 године.
Упоредо са радом у школи основала је и диригује дечјим црквеним хором ,,Деца неба” при храму Свете Тројице у Гроцкој који је 2016. добио награду за најбоље изведену фолклорну композицију и од стране публике проглашен за најбољи хор ФЕДЕХО фестивала.
Као наставник упоредног клавира и хора од септембра 2022. године ради у ОМШ ,,Невена Поповић” у Гроцкој, где наставља са успешним радом који засад резултира учешћем у жирију, једним лауреатом и 4 прве награде на Меморијалу ,,Аца Панић“ у Младеновцу.
Удата је и мајка четири сина.
 

Тамара Пантић

tamara-panticТамара Пантић, наставница флауте
email: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Тамара Пантић (1998) са осам година започиње нижу музичку школу „Коста Манојловић“ у Смедереву у класи професора Даниеле Милошевић. Упоредо са основном школом похађала је и завршила средњу музичку школу, те је 2015. године са 17 година уписала Факултет музичке уметности у Београду, у класи професора Љубише Јовановића. У основној школи је била добитник "Вукове награде", а у средњој музичкој школи такође, проглашена је за ученика генерације.
Током школовања учествовала је на домаћим и међународним такмичењима и освајала многе награде, међу којима се истиче награда освојена на међународном такмичењу "Антон Еберст" за најбоље пласираног такмичара из Србије, за коју је добила сребрну Салваторе Фаулиси главу флауте. Учествовала је на " International Jeunesses musicales competition " као најмлађи такмичар у Београду 2017. године. Похађала је стручне семинаре и кампове познатих и признатих флаутских педагога, међу којима су Михаел Кофлер, Кристина Фасбендер, Венсон Лукас, Андраш Адорјан, Карлос Брунел, Гуолин Хан, Јубин Ким...
Наступајући као члан оркестара, камерних ансамбала или као соло извођач у различитим градовима у Србији и иностранству (Италија, Кина, Словенија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Швајцарска), стекла је значајно извођачко искуство. Наступала је у Загребу 2019. године на првом флаутском фестивалу ("Flute & Me") и била представник Факултета музичке уметности из Београда. Као члан хора флаута "Лола класик", исте године наступала је на флаутском фестивалу у Ђингдау у Кини (CFA festival 2019 in Qingdao), а затим у децембру наступала у Сава центру уз приатњу оркестра дечије филхармоније. Учествовала је и на фестивалима Бемус, Бунт, Класик фест, Зум фест - на ком је одржала први мастерклас. Добитница је стипендија "Доситеј Обрадовић" и "Стипендије за надарене". Положила је аудицију за хонорарног сарадника Симфонијског оркестра РТС-а и Позоришта на Теразијама, чији је хонорарни сарадник и данас. Активни је члан Смедеревског камерног састава "Светлост" и Пожаревачког оркестра "Гвардија". Завршила је мастер студије и дипломирала у новембру 2020. године са највишом оценом. Од тада стиче искуство и као флаутски педагог и наставник камерне музике и оркестра.
 

Нина Ђокић

nina-djokicНина Ђокић, корепетитор
email: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Нина Ђокић рођена је 2000. године у Панчеву. Средњу музичку школу “Јован Бандур” завршила је у класи професорке Јелене Кнежевић 2019. године као добитник Вукове награде и исте године уписала Факултет музичке уметности у Београду, смер клавир. Током школовања учествовала је на многобројним државним, републичким и међународним такмичењима из области клавира, солфеђа, камерне музике и соло певања. Усавршавала се на мајсторским курсевима Бранка Пенчића, Владимира Млинарича, Николаја Медведева. Похађала је једногодишњи курс чембала и импровизације. Добитница је стипендије за изузетно надарене студенте као и награде града Панчева за најуспешније студенте. 2023. године завршила је основне академске студије у класи професорке Јелене Јовановић Петровић. Тренутно је запослена као клавирски сарадник у ОМШ “Невена Поповић” а упоредо је и студент мастер академских студија клавира у класи професора Александра Синчука на Факултету музичке уметности у Београду.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Сузана Вуковић Пејић

suzana-vukovic-pejicСузана Вуковић Пејић, наставница хармонике
email: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Сузана Вуковић-Пејић је рођена 3.11.1970. у Смедереву. Дипломирала 1989. године у класи Војславе Вуковић-Терзић. Радни век започиње 1989. у музичкој школи ''Коста Манојловић'' у Смедереву и музичкој школи ''Јосиф Маринковић'' у Вршцу. Дуги низ година организатор је једног од највећих такмичења хармонике ''Дани хармонике'' у Смедереву. Секретар је и организатор фестивала музичких и балетских школа Србије у Смедереву 2012. године. Од школске 2021/2022. запослена је у ОМШ „Невена Поповић“.
 
 
 
 
 
 
 
 


Страна 1 од 3