\ Винча

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Катарина Георгијевић

katarina-georgijevicКатарина Георгијевић, наставница упоредног клавира
email: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Рођена у Шапцу 1989. године где је завршила основно и средње музичко образовање. Основне студије наставља на Академији уметности у Новом Саду на клавирском одсеку у класи проф. Јокутхон Михаиловић, након чега завршава два мастера, први на одсеку за клавир у класи проф. Михаила Зурковића и други на смеру музика и медији под менторством проф. Ире Проданов с темом „Музички тобоган као пример музичке едукативне емисије за децу“. Као инструментални извођач наступала је на многобројним концертима у свечаним салама у Београду – Музичкој галерији Коларчеве задужбине, Студентском културном центру, Етнографском музеју, Народном позоришту у Београду. Била је пет година учесник „Кампа класичне музике“ у Зајечару као и у Музичком студију проф. Јокутхон Михаиловић у Коларчевој задужбини. Године 2016. па све до 2019. радила је у Музичкој школи „Исидор Бајић“ у Новом Саду као наставник клавира и корепетитор, након чега наставља своје радно искуство у Музичким школама у Шапцу и Београду. Завршила је сва три дела семинара за систем учења НТЦ-а (Центра „Никола Тесла“), у оквиру програма стручног усавршавања код предавача др Ранка Рајовића. Учествовала је и излагала свој рад на VI Међународној стручно – научној конференцији „Нови изазови у едукацији: школа и вртић будућности“; Рад под називом „Учење свирања на клавиру кроз игру“ публикован је у Зборнику саопштења с научног скупа. У области медија радила је пет година на месту уредника и водитеља музичко – културне емисије „Дневник музичке омладине“ на Радио-телевизији Војводине у Новом Саду. Имала је сарадњу у Радио-телевизији Србије на пројекту културно-музичке емисије Хронике Бемуса у оквиру Београдских музичких свечаности у октобру 2019. године. Била је ангажована као уредник и водитељ за реализацију телевизијске музичке емисије БонТон на Радио-телевизији Војводине. По позиву Асоцијације гитариста Војводине била је председник жирија на првом Омладинском кантауторском фестивалу у Новом Саду. Тренутно је запослена у Музичкој школи „Невена Поповић“ у Гроцкој као наставник упоредног клавира на одсеку за Српско традиционално певање.
 

Зора Вешковић

zora-veskovicЗора Вешковић, корепетитор
email: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Зора Вешковић (1996), ниже музичко образовање, одсек клавир, завршила је у Зајечару, у класи професорке Мирјане Јотић. Упоредо са Гимназијом у Зајечару, завршила је вокално-инструментални смер Средње музичке школе ,,Стеван Мокрањац" у Неготину, у класи професорке Миље Виденовић. Основне и мастер академске студије завршила је на Факултету музичке уметности у Београду у класи др Владимира Милошевића, редовног професора. Током школовања је освајала награде из области клавира и солфеђа, а усавршавала се на мајсторским курсевима пијаниста из земље и иностранства (Јокут Михаиловић, Роберто Турин, Ђузепе Албанезе, Маја Рајковић, Корделија Хофер-Тојч). Са петнаест година одржала је први солистички концерт, а касније још неколико њих у свечаним салама музичких школа у Зајечару и Неготину, као и у УК Пароброд и сали Музичка галерија Коларчеве задужбине у Београду. Наступала је као солиста, члан разноврсних камерних ансамбала, камерних оркестара и Уметничког ансамбла Министарства одбране ,,Станислав Бинички“ на бројним значајним концертима и манифестацијама у Зајечару, Неготину, Нишу, као и у значајним салама Београда (Коларчева задужбина, УК Пароброд, Културни центар Чукарица, Велика сала СКЦ-а, Дом војске Србије...). Добитник је стипендија Републике Србије и Фонда за младе таленте. Ради као клавирски сарадник и клавирски педагог, а жеља јој је да деца у музици пронађу радост, ослонац и уз инструмент развију навике које ће им бити од помоћи током читавог живота.
 

Наталија Аџић

natalija-adzicНаталија Аџић, наставница солфеђа
email: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Наталија Аџић рођена је 24. маја 1994. године у Крушевцу где стиче своје основно и средње музичко образовање. Факултет уметности у Нишу уписује 2013. године на Одсеку за музичку теорију и педагогију где завршава основне и мастер академске студије са високом просечном оценом. Звање Мастер теоретичар уметности стиче 2020. године мастер радом из области музичких облика. Током студија учествује у организацији националног научног скупа са међународним учешћем Balkan Art Forum и аутор је неколико научних радова са посебним интересовањем за клавирску музику Фредерика Шопена. Свој педагошки рад започиње 2017. године у основној и средњој музичкој школи „Стеван Христић“ у Крушевцу као наставник солфеђа и упоредног клавира где учествује у организацији бројних концерата у оквиру школе и ван ње, на којима су њени ученици остварили велики број наступа. Од 2023. године ради као наставник солфеђа и теорије музике у ОМШ „Невена Поповић“ у Београду.
 

Ања Павловић

anja-pavlovicАња Павловић, наставница виолине
email: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Основно музичко образовање стиче у ШОМО ,,Стеван Мокрањац“ у Новом Пазару, на одсеку клавира (класа проф. Јованка Петровић) и виолине (класа проф. Јелена Ћурчић). Даље школовање наставља у Средњој школи „Стеван Мокрањац“ у Краљеву, на одсеку виолине, у класи проф. Јелене Ћурчић. Средњу школу завршава 2017. године. Основне академске студије виолине уписује на Факултету музичке уметности у Београду, у класи проф. др ум. Иване Аћимоски Жикић и завршава их 2021. године. Исте године уписује Мастер академске студије на ФМУ у Београду које завршава 2023. године. Од 2021. године је радила на одређено време као наставница виолине у ШОМО „Стеван Мокрањац“ у Новом Пазару. Током школовања и студирања наступала је на бројним такмичењима и концертима, као солиста, у оквиру камерних ансамбала и оркестра.
 

Магдалена Бошковић

magdalena-boskovicМагдалена Бошковић, наставница солфеђа и теорије музике
email: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Магдалена Бошковић рођена је 1994. године у Неготину, где је завршила основну и средњу музичку школу ,,Стеван Мокрањац“.
Факултет музичке уметности у Београду уписује 2012. године, где основне студије завршава са високим просеком. Мастер студије уписује 2016. године, а звање теоретичар уметности – музички педагог стиче 2017. године, мастер радом са оценом 10 у класи проф. др Милене Петровић.
Изражава своју заинтересованост за педагогију кроз активности и истраживања и допринос као коаутор у научном раду под називом ,,Улога хармонизације у музичком образовању“ који излаже на Међународном форуму студената глазбене педагогије у Пули, 2017. године.
Академски труд и посвећеност препознати су кроз добијање стипендије ,,Доситеја“ Фонда за младе таленте Републике Србије 2015/16. године.
Током педагошког рада у ОМШ ,,Невена Поповић“ са ученицима остварује високе награде на такмичењима као што су ,,Бинички“ и ,,Корнелије“.
Посвећена је раду у музичкој школи, где има прилику да своје знање, страст и професионално искуство пренесе на нове генерације ученика, инспиришући их да постигну изванредне резултате у области музике.
 

Јована Радојковић

jovana-radojkovicЈована Радојковић, наставница виолончела
email: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Јована Радојковић је рођена у Параћину 1994. године. Музичко образовање започиње са 8 година у ОМШ „Миленко Живковић“ у Параћину као најмлађи уписан ђак у генерацији на виолончелу, у класи проф. Љупке Пејић. Са навршених 11 година своје музичко образовање наставља у Школи за музичке таленте, у Ћуприји - најпре у класи проф. Зоране Првуловић – Мирчић, затим у класи проф. Боже Сарамандића, а средње музичко образовање завршава у класи проф. Жељка Ивовића. За време школовања у Ћуприји добија прилику да на разним курсевима ради са еминентним професорима као што су Tobias Stosiek (University of Music and Performing Arts, Graz), Aleksey Seleznev (Moscow Conservatory), Ivan Kutcher (Ukraine, Kiev State Konservatore). Основне академске студије виолончела започиње 2013. године на Факултету музичке уметности у Београду, у класи проф. Дејана Божића, где завршава и Мастер академске студије 2019. године.
Прво педагошко искуство стиче већ током студија у музичкој школи „Живорад Грбић“ у Ваљеву, а затим у Лазаревцу у МШ „Марко Тајчевић“ где поред наставе виолончела предаје и камерну музику и читање с листа. Током тог периода са ученицима учествује на фестивалима „Млади Виртуоз“ и „Мајске музичке свечаности“ где са децом осваја прве и друге награде, а такође се труди да ученике мотивише што већим бројем јавних наступа. Школске 2021/2022. ради као наставник на замени у музичким школама „Амадеус“ и „Ватрослав Лисински“. Од школске 2022/2023. ради као наставник виолончела у Основној музичкој школи „Невена Поповић“ у Гроцкој, као и у издвојеном одељењу исте школе у Винчи. При раду са децом труди се да их мотивише да развију љубав према музици, заједно музицирају и друже се кроз што већи број јавних наступа и радионица.
За време студија свирала је у разним камерним ансамблима и оркестрима, традиционални класични репертоар, као и модерне композиције младих колега композитора на фестивалу Кома. Наступа и као члан оркестара: Велики оркестар Школе за музичке таленте на завршном концерту БЕМУС-а (Београдске музичке свечаности, 2016. год), ФОКА (Фестивалски оркестар КоторАрта, 2016. год, Црна Гора), БЕНСО (студентски оркестар 2016. год), Београдски симфоничари. На некима од ових пројеката добија прилику да сарађује са великим именима као што су Роман Симовић, К. Пендерецки, Бојан Суђић и други. Године 2018. наступа на 13. Фестивалу класичне музике “Врњци” где учествује у премијерном извођењу дела под називом „Cantata David & Batsheba“ норвешког композитора Gisle Krogseth. У мају 2018. године као студент на мастер академским студијама одржала је самостални реситал у Галерији Коларца. Наступа и као члан у орекстрима Макрис и Омладински оркестар Пашћан.
 

Стефан Антонијевић

Стефан АнтонијевићСтефан Антонијевић, наставник упоредног клавира
email: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Стефан Антонијевић је рођен 15. јуна 1993. године у Београду. Своје основно и средње музичком образовање је започео у музичком школи „Станислав Бинички“ у Београду у класи проф. Милене Вукмановић, а завршио је 2012. године у музичком школи „Станковић“ у Београду у класи проф. Армине Ставрић.
Године 2012. уписује студије клавира на Факултету за културу и уметност Националног универзитета Лугански у класи професорке Надежде Павловне Гвоздеве у Украјини. Након две године наставља основне студије на Белгородском државном институту за уметност и културу у класи проф. Љубов Феофановне Семеренко у Русији.
Успешно завршава основне студије 2016. године и исте године уписује мастер студије у трајању од две године које завршава 2018. године.
Од 2019. године ради у музичком школи „Даворин Јенко“ и музичкој школи „Станковић“ као наставник клавира, а од септембра 2021. године и у ОМШ „Невена Поповић“ у Гроцкој као наставник упоредног клавира.
 

Нина Ђурђевић

Нина ЂурђевићНина Ђурђевић, наставница гитаре
email: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Нина Ђурђевић је рођена 14.11.1999. године у Београду. Гитару је почела да свира у МШ ,,Станислав Бинички" у класи проф. Радомира Васиљевића. Као мала постиже запажене резултате на такмичењима и музичким фестивалима широм Србије. Затим, школовање наставља у СМШ ,,Јосип Славенски" у класи проф. Дејана Бркића. Године 2018. уписује Факултет музичке уметности у Београду у класи проф. Срђана Тошића. Тренутно је студент четврте године.
Освајала је многе награде на домаћим и међународним такмичењима: две прве награда на републичком такмичењу, прва награда на Меморијалу ,,Душан Протић", две друге награде на Војводина гитар фесту, сребрно признање на Загреб гитар Фестивалу, финале Гитар арт фестивала и многе друге... Као стипендисти Фондације за младе таленте града Београда снимљен је серијал о њеним досадашњим успесима. Наступала је у значајним концертним салама међу којима су: Народно позориште, Позориште на Теразијама, Београдска филхармонија и Дом Омладине. Последњи запажен концерт одржала је у циклусу концерата „ФМУ и ГУАРНЕРИУС награђује. Похађала је мастеркласе познатих светских гитариста међу којима су: Nikita Koshkin, Roberto Ausel, Dušan Bogdanović, Hubert Kepel, Costas Cotsiolis, Alexander Swete и други.
 

Марина Башић

Марина БашићМарина Башић, наставница клавира
email: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Марина Башић је рођена у Крушевцу 5.11.1995. године. Од малих ногу се бави музиком и плесом, а прве тонове на клавиру учи 2003. године када уписује музичку школу „Стеван Христић“ у родном граду, где завршава и средњу школу. Студије је завршила на Факултету музичке уметности у класи професорке Љиљане Вукеље као мастер пијаниста. Иза себе има бројне награде и концерте од којих су најзначајнији: награда за истакнутог студента и заслужног студента коју додељује факултет, као и трећа награда на Фестивалу словенске музике у Москви коју добија са својим камерним саставом „Матрикс трио“.
Добитница је стипендије за изузетно надарене студенте због високог просека и Доситеја стипендије Фонда за младе таленте Републике Србије. И поред скромног радног искуства као професор, са својим ђацима броји награде са више републичких и међународних такмичења и фестивала. Издвајају се Републичко такмичење, Међународни фестивал „Музичко пролеће“ у Смедереву и Интернационални фестивал на Убу.
Циљ јој је да ученици са радошћу долазе на часове, да постигну свој индивидуални максимум у свирању и да заједно негују љубав према овој врсти уметности.
 

Катарина Станимировић

Катарина СтанимировићКатарина Станимировић, наставница виолине
email: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Катарина Станимировић је рођена у Београду 11.01.1995. године. Са шест година је уписала виолину у ОМШ "Станковић" у Београду у којој је касније похађала и средњу сколу. Основне студије је завршила на Академији уметности у Новом Саду у класи проф. Мегуми Тешима. Мастер студије завршила у Београду на Факултету музичке уметности у класи проф. Марка Јосифоског.
Као соло, камерни и оркестарски музичар наступала је на БЕМУС-у у Београду, на отварању филмског фестивала „Фест“ у Београду, на НОМУС-у у Новом Саду, на „А-Фесту“ у Новом Саду, на „КоторАрт“ у Црној Гори, на „Vacante Musicale“ фестивал у Румунији у граду Piatra Neamt. У Нишком симфонијском оркестру је свирала на разним међународним такмичењима. Издвајају се награде у Прагу (прва награда), Братислави (прва награда) и Бечу (трећа награда). Са истом филхармонијом путовала је по Кини и свирала у највећим дворанама и театрима у 28 различитих градова.
Циљ јој је да ђацима ОМШ"Невена Поповић" приближи љубав према музици и уметности на најбољи начин.
 

Катарина Милосављевић

Катарина МилосављевићКатарина Милосављевић, наставница српског традиционалног певања
email: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Катарина Милосављевић је рођена 23. септембра 1992. године у Параћину. Завршила је средњу музичку школу ,,др Милоје Милојевић“ у Крагујевцу на одсеку за хармонику 2011. године. Исте године је уписала Факултет музичке уметности - одсек Етномузикологија у Београду на ком је и завршила мастер академске студије са научном монографијом под називом ,,Централна Србија у имагинацији кореографа традиционалног плеса“. Била је ангажована на научно-истраживачком пројекту Музеја у Пријепољу ,,На светим водама Лима“, 2014. године, те је у Зборнику радова ,,Милешевски записи“, објављен њен научни рад под називом ,,Традиционална музичка играчка пракса Доњег Полимља“, 2016. године. Као солиста, а и као члан вокално-инструменталних састава, била је учесник великог броја такмичења и концерата. Такође, била је полазник ,,Етно кампа“ у Кикинди 2014. године, као и Летње уметничке школе, исте године. Уметнички је руководилац певачке групе Културно уметничког друштва ,,Зора“ из Београда од 2017. године, а од 2018. године, запослена је као наставник српског традиционалног певања у Основној музичкој школи ,,Невена Поповић“ у Гроцкој – издвојено одељење у Винчи.
 

Јелена Лончар

Јелена ЛончарЈелена Лончар, наставница солфеђа и теорије музике
email: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Јелена Лончар рођена је 1992. године у Београду, где је стекла своје основно, средње и високо музичко образовање. Факултет музичке уметности у Београду уписује 2011. године и у року завршава основне и мастер студије са високим просеком. Звање теоретичар уметности на смеру музичка педагогија стиче 2016. године мастер радом са оценом 10 у класи проф. Весне Кршић - Секулић.
Током школовања је добитник неколико награда на републичким такмичењима из музичко-теоријских дисциплина (солфеђо, хармонија, облици). Радно искуство у педагогији почиње 2014. године као наставник солфеђа у МШ „Станковић“ као и у ОШ „Десанка Максимовић“ на месту наставник музичке културе. Од 2017. године ради као наставник солфеђа у ОМШ „Невена Поповић“ у Београду. Током педагошког рада остварује неколико првих награда са својим ученицима, од којих се могу издвојити прве награде на међународном такмичењу „Корнелије“ у Београду.
 
 
 
 
 
 
 

Емилија Гавриловић

Емилија ГавриловићЕмилија Гавриловић, наставница флауте
email: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Емилија Гавриловић рођена је 1979. године у Кавадарцима, Северна Македонија, где је стекла основно музичко образовање у класи проф. Силване Чулеве Атанасове. Своје школовање наставља у Скопљу, а 1998. године започиње студије флауте на Факултету музичке уметности у Београду, у класи проф. мр Љубише Јовановића. У току школовања освојила је више награда на републичким и међународним такмичењима. Звање Дипломирани музичар флаутиста стиче 2004. године на Факултету музичке уметности у Београду. Од 2015. године ради у ОМШ „Невена Поповић“ у Београду, а њени ученици остварују запажене резултате.
 
 
 
 
 


Страна 1 од 2