\ Винча

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Стефан Антонијевић

Стефан АнтонијевићСтефан Антонијевић, наставник упоредног клавира
email: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Стефан Антонијевић је рођен 15. јуна 1993. године у Београду. Своје основно и средње музичком образовање је започео у музичком школи „Станислав Бинички“ у Београду у класи проф. Милене Вукмановић, а завршио је 2012. године у музичком школи „Станковић“ у Београду у класи проф. Армине Ставрић.
Године 2012. уписује студије клавира на Факултету за културу и уметност Националног универзитета Лугански у класи професорке Надежде Павловне Гвоздеве у Украјини. Након две године наставља основне студије на Белгородском државном институту за уметност и културу у класи проф. Љубов Феофановне Семеренко у Русији.
Успешно завршава основне студије 2016. године и исте године уписује мастер студије у трајању од две године које завршава 2018. године.
Од 2019. године ради у музичком школи „Даворин Јенко“ и музичкој школи „Станковић“ као наставник клавира, а од септембра 2021. године и у ОМШ „Невена Поповић“ у Гроцкој као наставник упоредног клавира.
 

Сенка Рајшић

Сенка РајшићСенка Рајшић, наставница солфеђа и камерне музике
email: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Сенка Рајшић запослена је од 2018. године у ОМШ Невена Поповић као наставница теоретске групе предмета.
Године 2021. стекла је звање мастер теоретичар уметности на Академији уметности у Новом Саду.
У току свог образовања била је добитница две ЕРАСМУС+ стипендије за школовање у иностранству: на Конзерваторијуму Ђузепе Тартини у Трсту, Италија и Глазбеној академији Свеучилишта у Сплиту, Хрватска.
2015. године освојила је II награду на Међународном такмичењу облигаторног клавира у Нишу, а 2016. године I награду на Клавирском фестивалу Исидор Бајић у Новом Саду.
2015. године била је млади лидер и вокални тренер на пројектима организованим од стране ЕУ у Француској. Такође је учествовала на Етно фестивалу у Тузли (Босна и Херцеговина) као млади лидер и вокални солиста.
2016. наступала је као музички извођач – пијаниста на серији концерата посвећених америчком композитору Филипу Гласу у организацији катедре за клавирски практикум Академије уметности у Новом Саду.
У протеклим годинама је активно наступала и дириговала дечјим хоровима, одржала бројне концерте и била учесница многобројних телевизијских наступа.
Говори енглески језик.
 

Сања Марић

Фотографија Сања МарићСања Марић, наставница флауте
email: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Сања Марић је прва знања о музици и свирању флауте стекла у музичкој школи „Станислав Бинички“ у класи проф. Сање Трајковић, да би 2011. године своје школовање наставила у МШ „Јосип Славенски“ у класи проф. Миомира Симоновића, код кога је потом завршила и основне и мастер академске студије на Факултету музичке уметности у Београду.
Током школовања освојила је бројне прве награде на републичким и међународним такмичењима у категоријама за флауту, али и за камерну музику. Похађала је мајсторске курсеве у Београду, Ђеру (Мађарска) и Мајнцу (Немачка) код еминантних светских флаутиста као што су Петар-Лукас Граф, Лука Венсан, Јубен Ким, Денис Бурјаков, Катарина Бетер, Гергељ Ицеш, Андеш Адорјан, Дејан Гаврић и други. Освојила је велики део класичног репертоара за флауту, одржала више солистичких и реситала камерне музике. Као солиста, члан камерних ансамбала или оркестара наступала је у многим значајним салама у Србији, од којих се могу издвојити велика сала Коларчеве задужбине, сала Београдске филхармоније, Галерија САНУ, Центар „Сава“, „Артгет“ галерија, СКЦ, Народно позориште, Градска кућа у Нишу, Крагујевачка гимназија, бројни музеји, библиотеке, школе широм земље.  
Наступала је на 51. Мокрањчевим данима 2016. године, фестивалу КОМА више пута, на „Нишвил џез фестивалу“ 2021. године. Део је пројекта Српске академије наука и уметности, под називом „Камерна музика композитора – академика, путовање по Србији“, који је реализован 2020. и 2021. године, концертима у дванаест градова наше земље. Тренутно је студент прве године докторских академских студија на Факултету музичке уметности у Београду и ради као наставник флауте у Основној музичкој школи „Невена Поповић“.
 

Петар Швабић

Петар ШвабићПетар Швабић, наставник солфеђа
email: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Петар Швабић, рођен 04. марта 1982. године у Шапцу, где је 2001. године и завршио основно и средње музичко образовање, теоретски одсек. Вишу музичку школу уписује исте године и 2004. стиче звање дипломирани наставник музичке културе.
Посао наставника музичке културе почиње школске 2004/2005. године као замена у основној школи „Иво Лола Рибар“ у Бегаљици, и успешно учествује у културно-уметничким активностима те школе, где оставља утисак одговорног наставника.
2007. године уписује музичку Академију Универзитета у Источном Сарајеву, на смеру Општа музичка педагогија, где дипломира 2014. године, на предмету Методика општег музичког образовања код проф. Биљане Мандић.
Исте године почиње посао у основној музичкој школи „Невена Поповић“ у Гроцкој, и основној школи „Иво Лола Рибар“ у Бегаљици.
Звање мастер музичке педагогије стиче 2016. године, на Академији уметности у Бијељини, код проф. Десанке Тракиловић.
Школске 2018/2019. године почиње да ради и у основној школи „Илија Гарашанин“ у Гроцкој.
За четири године рада у две школе, иза себе има десетине успешних наступа на разним приредбама и свечаностима.
Највећи успех остварује школске 2017/2018. године када са оркестром основне школе у категорији „мали инструментални ансамбли“, побеђује на Оштинском, Градском, и на крају - Републичком такмичењу.
Поред те награде, 2017. и 2018. године, са две различите основне школе осваја прво место у музичком квизу, у познавању основних музичких појмова и музичке културе од петог до осмог разреда основне школе.
 

Нина Ђурђевић

Нина ЂурђевићНина Ђурђевић, наставница гитаре
email: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Нина Ђурђевић је рођена 14.11.1999. године у Београду. Гитару је почела да свира у МШ ,,Станислав Бинички" у класи проф. Радомира Васиљевића. Као мала постиже запажене резултате на такмичењима и музичким фестивалима широм Србије. Затим, школовање наставља у СМШ ,,Јосип Славенски" у класи проф. Дејана Бркића. Године 2018. уписује Факултет музичке уметности у Београду у класи проф. Срђана Тошића. Тренутно је студент четврте године.
Освајала је многе награде на домаћим и међународним такмичењима: две прве награда на републичком такмичењу, прва награда на Меморијалу ,,Душан Протић", две друге награде на Војводина гитар фесту, сребрно признање на Загреб гитар Фестивалу, финале Гитар арт фестивала и многе друге... Као стипендисти Фондације за младе таленте града Београда снимљен је серијал о њеним досадашњим успесима. Наступала је у значајним концертним салама међу којима су: Народно позориште, Позориште на Теразијама, Београдска филхармонија и Дом Омладине. Последњи запажен концерт одржала је у циклусу концерата „ФМУ и ГУАРНЕРИУС награђује. Похађала је мастеркласе познатих светских гитариста међу којима су: Nikita Koshkin, Roberto Ausel, Dušan Bogdanović, Hubert Kepel, Costas Cotsiolis, Alexander Swete и други.
 

Милош Аџић

Милош АџићМилош Аџић, корепетитор
email: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Милош Аџић (1994), ниже и средње музичко образовање стиче у МШ „Коста Манојловић“ (Земун, Београд), у класи проф. Иване Тодоровић. Током нижег и средњег образовања осваја бројне награде на школским, републичким и међународним такмичењима и фестивалима. Своје даље образовање наставља на Факултету уметности у Нишу, најпре у класи проф. Александра Сердара, а затим у класи проф. мр Јованке Аранђеловић. Током студија наступа на бројним концертима и фестивалима као и такмичењима. Као камерни извођач активан је члан у саставу „Поко а поко“, са којим је наступао на 40. Нишким музичким свечаностима (НИМУС, 2014). Током студија усавршавао се код проф. Yасуyо Yано (Швајцарска) и проф. Маје Рајковић (Србија). Године 2017. наступа са Нишким симфонијским оркестром под диригентском палицом мр Милене Ињац. Такође учествује у аудио снимању и концертној промоцији дискографског издања “Унапређење извођачких способности младих музичара”, насталог у оквиру пројекта Мултимедијалног центра Факултета уметности у Нишу, подржаног од стране Министарства културе и информисања Републике Србије 2017. године. Исте године дипломира на Факултету уметности у Нишу и уписује мастер академске студије у класи проф. мр Јованке Аранђеловић које завршава 2018. године. Поред концертне активности, Милош Аџић од 2017. године се одазвао и професорском позиву. Запослен је у ОМШ „Невена Поповић“. Његови ученици су наступали на великом броју концерата и такмичења широм Србије. Као професор труди се да свим ученицима пружи квалитетну наставу и мотивацију за стално напредовање.
 

Марина Башић

Марина БашићМарина Башић, наставница клавира
email: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Марина Башић је рођена у Крушевцу 5.11.1995. године. Од малих ногу се бави музиком и плесом, а прве тонове на клавиру учи 2003. године када уписује музичку школу „Стеван Христић“ у родном граду, где завршава и средњу школу. Студије је завршила на Факултету музичке уметности у класи професорке Љиљане Вукеље као мастер пијаниста. Иза себе има бројне награде и концерте од којих су најзначајнији: награда за истакнутог студента и заслужног студента коју додељује факултет, као и трећа награда на Фестивалу словенске музике у Москви коју добија са својим камерним саставом „Матрикс трио“.
Добитница је стипендије за изузетно надарене студенте због високог просека и Доситеја стипендије Фонда за младе таленте Републике Србије. И поред скромног радног искуства као професор, са својим ђацима броји награде са више републичких и међународних такмичења и фестивала. Издвајају се Републичко такмичење, Међународни фестивал „Музичко пролеће“ у Смедереву и Интернационални фестивал на Убу.
Циљ јој је да ученици са радошћу долазе на часове, да постигну свој индивидуални максимум у свирању и да заједно негују љубав према овој врсти уметности.
 

Катарина Станимировић

Катарина СтанимировићКатарина Станимировић, наставница виолине
email: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Катарина Станимировић је рођена у Београду 11.01.1995. године. Са шест година је уписала виолину у ОМШ "Станковић" у Београду у којој је касније похађала и средњу сколу. Основне студије је завршила на Академији уметности у Новом Саду у класи проф. Мегуми Тешима. Мастер студије завршила у Београду на Факултету музичке уметности у класи проф. Марка Јосифоског.
Као соло, камерни и оркестарски музичар наступала је на БЕМУС-у у Београду, на отварању филмског фестивала „Фест“ у Београду, на НОМУС-у у Новом Саду, на „А-Фесту“ у Новом Саду, на „КоторАрт“ у Црној Гори, на „Vacante Musicale“ фестивал у Румунији у граду Piatra Neamt. У Нишком симфонијском оркестру је свирала на разним међународним такмичењима. Издвајају се награде у Прагу (прва награда), Братислави (прва награда) и Бечу (трећа награда). Са истом филхармонијом путовала је по Кини и свирала у највећим дворанама и театрима у 28 различитих градова.
Циљ јој је да ђацима ОМШ"Невена Поповић" приближи љубав према музици и уметности на најбољи начин.
 

Катарина Милосављевић

Катарина МилосављевићКатарина Милосављевић, наставница српског традиционалног певања
email: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Катарина Милосављевић је рођена 23. септембра 1992. године у Параћину. Завршила је средњу музичку школу ,,др Милоје Милојевић“ у Крагујевцу на одсеку за хармонику 2011. године. Исте године је уписала Факултет музичке уметности - одсек Етномузикологија у Београду на ком је и завршила мастер академске студије са научном монографијом под називом ,,Централна Србија у имагинацији кореографа традиционалног плеса“. Била је ангажована на научно-истраживачком пројекту Музеја у Пријепољу ,,На светим водама Лима“, 2014. године, те је у Зборнику радова ,,Милешевски записи“, објављен њен научни рад под називом ,,Традиционална музичка играчка пракса Доњег Полимља“, 2016. године. Као солиста, а и као члан вокално-инструменталних састава, била је учесник великог броја такмичења и концерата. Такође, била је полазник ,,Етно кампа“ у Кикинди 2014. године, као и Летње уметничке школе, исте године. Уметнички је руководилац певачке групе Културно уметничког друштва ,,Зора“ из Београда од 2017. године, а од 2018. године, запослена је као наставник српског традиционалног певања у Основној музичкој школи ,,Невена Поповић“ у Гроцкој – издвојено одељење у Винчи.
 

Јелена Лончар

Јелена ЛончарЈелена Лончар, наставница солфеђа и теорије музике
email: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Јелена Лончар рођена је 1992. године у Београду, где је стекла своје основно, средње и високо музичко образовање. Факултет музичке уметности у Београду уписује 2011. године и у року завршава основне и мастер студије са високим просеком. Звање теоретичар уметности на смеру музичка педагогија стиче 2016. године мастер радом са оценом 10 у класи проф. Весне Кршић - Секулић.
Током школовања је добитник неколико награда на републичким такмичењима из музичко-теоријских дисциплина (солфеђо, хармонија, облици). Радно искуство у педагогији почиње 2014. године као наставник солфеђа у МШ „Станковић“ као и у ОШ „Десанка Максимовић“ на месту наставник музичке културе. Од 2017. године ради као наставник солфеђа у ОМШ „Невена Поповић“ у Београду. Током педагошког рада остварује неколико првих награда са својим ученицима, од којих се могу издвојити прве награде на међународном такмичењу „Корнелије“ у Београду.
 
 
 
 
 
 
 

Емилија Гавриловић

Емилија ГавриловићЕмилија Гавриловић, наставница флауте
email: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Емилија Гавриловић рођена је 1979. године у Кавадарцима, Северна Македонија, где је стекла основно музичко образовање у класи проф. Силване Чулеве Атанасове. Своје школовање наставља у Скопљу, а 1998. године започиње студије флауте на Факултету музичке уметности у Београду, у класи проф. мр Љубише Јовановића. У току школовања освојила је више награда на републичким и међународним такмичењима. Звање Дипломирани музичар флаутиста стиче 2004. године на Факултету музичке уметности у Београду. Од 2015. године ради у ОМШ „Невена Поповић“ у Београду, а њени ученици остварују запажене резултате.
 
 
 
 
 

Ђорђе Станковић

Ђорђе СтанковићЂорђе Станковић, наставник гитаре
email: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Ђорђе Станковић је рођен у Београду. Започео је бављење музиком 2005. године. Првих пет разреда ниже музичке школе завршио у музичкој школи „Амати“ и шести завршни разред као ванредан ђак музичке школе Коста Манојловић у Београду у класи проф. Милана Димитријевића.
Уписује и завршава СМШ „Даворин Јенко“ у Београду у класи проф. Реље Турудића.
Као редован студент на „Слобомир П Универзитету“ завршава у року основне (9,64) и мастер академске студије (9.00) чиме стиче звање Мастер гитаре у класи проф. Огњена Грчка уз сталан менторски рад са проф. Зораном Анићем.
Током редовног школовања и студирања похађао је мајсторске радионице код еминентних домаћих и страних професора као што су: Томас Оферман, Леон Коуделак, Дуо Тамаyо, Тибаут Гарсиа, Xу Бао, Војислав Ивановић, Срђан Тошић и др.
Од 2018. године ради на месту наставника гитаре у ОМШ “Невена Поповић”.
 

Драгана Стевановић

Драгана СтевановићДрагана Стевановић, наставница хармонике
email: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели
Драгана Стевановић је рођена је 1961. године у Београду. Основну и средњу музичку школу Др. Војислав Вучковић - одсек за хармонику и Корнелије Станковић - теоријски одсек завршила је у Београду у класи проф. Монике Голочевац и Љиљане Пантовић. Студије етномузикологије дипломирала је на ФМУ у Београду 1987. године у класи проф. Драгослава Девића. Одбранила је дипломски рад Певање Срба у Ковиљу. Као члан истраживачког тима Матице Српске у Новом Саду учествовала је у етномузиколошким истраживањима Шајкашке области од 1985 до 1987. године. 1988. године делује као сарадник-водитељ емисије у Радио Београду Од злата јабука са темом Божићни обичаји Срба у Ковиљу. Магистарске студије на одсеку за општу музичку педагогију уписује 2009 на Музичкој Академији у Источном Сарајеву у класи проф. др Биљане Мандић. Магистарски рад Примена српске музичке и орске традиције динарских Срба у настави музичке културе одбранила је 2014. године.
Педагошку делатност почиње 1981. године у музичкој школи Даворин Јенко у Београду. Повремено ради као наставник хармонике у музичким школама Др Војислав Вучковић и Петар Коњовић у периоду од 1995 до 2003. године. У ОМШ Невена Поповић ради од 2001. године као наставник хармонике.
Њени ученици су данас успешни професори у музичким школама и високообразовним институцијама. Са ученицима постигла је око 320 награда и концертних наступа у Србији, Италији, Босни и Херцеговини и Мађарској. Организовала је више хуманитарних концерата 2003. и 2004. године и остварила је коцертне наступе у камерном саставу хармоника и виолончело 2003/2004. Са учеником генерације у саставу дуо хармоника свира 2012. године и на такмичењу хорова 2015. године. Добитница је Годишње награде Заједнице музичких и балетских школа Србије 2016. године за вишегодишње свестрано деловање у образовању младих талената и за несебичну љубав, пожртвовање, пријатељство и знање уложено у формирање уметника. На такмичењима за хармонику учествовала је као члан жирија у Младеновцу, Убу и Мехфесту у Београду.
На Фестивалу хармонике 2019. године у КЦ Раковица одржала је предавање о историјату хармонике и примени хармонике као класичног и популарног инструмента код нас и у свету са колегиницом Данијелом Мешановић. Након предавања одржан је концерт у сали ЦК Раковица на коме су учествовали првонаграћени ученици Драгане Стевановић.
У интрвјуу за Accordion Constellation 4.9.2020. године представља свој приручник за најмлађе ученике хармонике “Бојењем до свирања хармонике”.
Њени ученици учествују на online новогодишњем концерту школе 18.12.2020. године, као и новогодишњим и божићним концертима online у организацији Accordion Constellation у периоду од 31.12.2020 - 07.01.2021. године.
На ФМУ у Београду, у оквиру изборног конкурса нa МАС-у Методика наставе етномузикологије, Драгана Стевановић учествовала је са својим излагањем o Примени музичке и орске фолклорне традиције динарских Срба у настави музичке културе. На презентацији су коришћени снимци камерног састава Дилбери ОМШ Невена Поповић, ученика Српског традиционалног певања и хармонике. Студентима музичке педагогије и музикологије говорила је о сопственом вишегодишњем педагошком искуству, о могућностима примене фолклорних облика у настави у основној музичкој школи, као и о својим резултатима на том пољу (2019).
У оквиру манифестације Уметнички студио хармонике у Лазаревцу одржана је презентација приручника за најмлађе ученике хармонике Драгана Стевановић: Бојењем до свирања хармонике. Рецензенти приручника су: мр Данијела Ракић, др Зоран Ракић, др Биљана Мандић, др Сања Радиновић и др Светлана Савић. Приручник Бојењем до свирања хармонике настао је на основу педагошког искуства и са жељом да се деци приближе богате звучне могућности хармонике. Намењен је најмлађим ученицима припремног и првог разреда хармонике основне музичке школе (2020).
 


Страна 1 од 2