\ Учешће ученика школе у емисији „Прело у нашем сокаку“

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Учешће ученика школе у емисији „Прело у нашем сокаку“

У недељу, 16. јуна 2019. године, уживо је емитована емисија о општини Гроцка, у периоду од 11 до 14 часова. Емисија „Прело у нашем сокаку“ се емитује на телевизији са националном фреквенцијом „Хепи“. Поред представљања знаменитости, археолошких налазишта, културних добара, пољопривреде и становништва, прилику да се представи и прикаже своје квалитете и капацитете имала је и наша школа.
Поред директорке школе, госпође Бранке Ивковић-Петронић, која је укратко представила резултате наше школе, на најлепши начин су нас представили, а ко други него наши ученици.
Своју музикалност и интерпретаторско умеће приказала је наша Јована Зуровац, Ученик генерације 2018/19. године из класе проф. Александре Стевановић, а уз клавирску сарадњу проф. Нине Косанић. Јована је за ову прилику извела нумеру „Руски цигански плес“.
Представио се и наш одсек за српско традиционално певање, јер ми смо школа која има највише класа и школа која истински негује традиционално вокално извођење. Нумеру из Призренске Горе „Мори, Севдо, Севдалијо“ извеле су ученице 1. и 2. разреда: Тијана Томовић, Нина Миленковић, Анастасија Лукић, Дајана Станковић, Илинка Ђурђевић, Љубица Мишић, Нина Ранковић, Анђелија Бајић, Јована Јаћимовић, Христина Анђелковић, Теодора Стефановић, Ана Петровић и Марија Седларевић
Инструментална пратња: Кавал - Алекса Милетић и Деф: Јована Бараћ. Група певача певање учи у класама професора: Катарине Милосављевић, Јоване Бараћ, Јелене Дејановић и Ане Јовановић.
Да је наш наступ био запажен говоре нам честитке и коментари. Верујемо да ћемо имати више прилике да прикажемо и покажемо шта ми радимо и начин на који радимо.