\ Велики Новогодишњи хуманитарни концерт „Срцем уз Љубицу“ у Гроцкој

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Велики Новогодишњи хуманитарни концерт „Срцем уз Љубицу“ у Гроцкој

У четвртак, 27. децембра 2018. године, у свечаној сали ОШ „Илија Гарашанин“ у Гроцкој, одржан је велики Новогодишњи концерт ученика Основне музичке школе „Невена Поповић“, који је ове године имао хуманитарни карактер. Родитељи, деца и наставници су се окупили око заједничког циља – прикупљања средстава за лечење наше другарице Љубици Блечић.
Сви су вредно радили и направили чаробан и забаван концерт. Салом су се ориле дечије, народне и забавне песме. Иначе, ово је традиционални, завршни децембарски концерт који се одржава након низа новогодишњих концерата по подручним школама и у матичној школи.
У пуној сали, раздраганој, веселој и позитивној атмосфери најпре је наступио клавирски дуо Дуња Живанчевић и Сташа Џикић, које су за ову прилику извеле музику из филма „Лепотица и звер“. Затим је уследио наступ малог инструменталног састава (Коста Станимировић, Лука Ненадовић, Ирена Николић и проф. Светлана Мандић - виолина, Анђела Јовановић, Јања Симоновић, Мила Максимовић и проф. Миња Марчетић – флаута, клавирска сарадња проф. Нина Косановић), који је извео „Звончиће“ у џез маниру. Уследила је музичка представа „С оне стране Дунава“, коју је са својом класом младих солфеђиста припремила проф. Бојана Ђукић. Уследиле су нумере популарних класика....“Шведску идилу“ нам је извела Анђела Јовановић (4. разред флауте у класи проф. Миње Марчетић, уз клавирску сарадњу Нине Косанић), „Два дивертимента“ – Ања Вукотић (5. разред клавира у класи проф. Милана Медошевића) и „Шиндлерову листу“ – Тамара Симоновић (6. разред виолине у класи проф. Светлане Мандић, а уз клавирску сарадњу проф. Нине Косанић).
 
Затим, уследило је извођење Руских песама „Рјабинушка“ и „Каљинка“, који је припремио велики хор наше школе, под руководством проф. Петра Швабића, уз инструменталну пратњу на хармоници проф. Немање Дражића. Публика је својим аплаузима и певањем показали своју радост и одушевљење извођењем, а и самим нумерама.
И ту није крај нашим изненађењима које нам сваке године приреде, а ко други него наставници солфеђа  наставници солфеђа. Најпре су ученици млађих разреда солфеђа у класи проф. Бојане Ђукић извели песму „Анђели певају“, уз инструменталну пратњу својих другара (Катарина Петровић и Јелена Лазић – виолина и Јована Лазић – гитара). Пријатно су нас изненадили другари из нашег издвојеног одељења у Умчарима, који су нас специјално због овог концерта посетили и извели руску песму „Хроми краљ“. Хор је припремила наставница Јелена Недељковић, док су нумеру испратили наставници: Надежда Димитирјевић (виолина), Невена Манојловић (гитара), Тијана Јовев (флаута), Немања Дражић (хармоника) и Милан Медошевић (клавир).         Наша публика је имала прилику да чује и песму из Призренске горе:“Мори севдо севдалијо“, у извођењу наше групе певача са одсека за српско традиционално певање: Анастасија Лукић, Нина Миленковић, Тијана Томовић, Анђелија Бајић, Јована Јаћимовић, Нина Ранковић, Љубица Мишић и Илинка Ђурђевић. Гост вечери је био Павле Вукићевић, који је на кавалу испратио ову дивну песму. Наше певаче су припремиле њихове наставнице: Катарина Милосављевић, Јована Бараћ, Јелена Дејановић и Ана Јовановић.
Последња тачка вечери, гранде финале вечерашњег концерта дао је хор ученика солфеђа од 1. до 6. разреда из класе наставнице Александра Радовановића, који их је спремио већ познате дечје новогодишње нумере „Звончићи“, „Деда Мразе“ и „Срећна вам ова...“, уз инструменталну пратњу наставника школе: Светлане Мандић (виолина), Миње Марчетић (флаута), Милоша Зубца (гитара) и Александра Радовановића (клавир). Извођењу песама придружио се и велики хор школе, група певача и хор наставнице Бојане Ђукић, те не чуди што је најупечатљивија сцена вечери управо био бис са свим извођачима на подијуму.
Овације и дуги аплаузи публике рекли су „више од речи“ о успеху овог Новогодишњег хуманитарног концерта. Честитке извођачима и професорима прштале су на све стране, што нам говори да наш рад привлачи све више пажње, а наше активности не само да пријају публици него и подижу свест о култури на нивоу наше општине и о нама се све више по добром прича.  
Ове дивне вечери, уз одличне извођаче и дивну публику постигнут је циљ. Наше ученике смо окупили и ујединили у најхуманијој ствари. Укупно је прикупљено 32.240,00 динара које су уплаћене за помоћ нашој Љубици, којој од срца желимо да у следећој 2019. године крене на пут свог опоравка, да нас са осмехом на лицу и здрава посети. Драга Љубице, само напред и не одустај!
 
Погледајте програм>>
Погледајте фотографије>>