\ Два концерта наших бендова „Детектори музике“ и „Чудна шума“ у Врњачкој бањи

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Два концерта наших бендова „Детектори музике“ и „Чудна шума“ у Врњачкој бањи

У среду, 17. и четвртак 18. априла 2024. године, наша школа је имала изузетну част и задовољство да презентује своје рад – не само наше образовно-васпитне установе.
Ми смо једина музичка школа у Србији која учествује у пројекту Министарства просвете под називом „Обогаћени једносменски рад установа образовања и васпитања“ и једина музичка школа која има ученичку задругу „Музичка азбука“, основану са циљем развоја предузетничког духа наше деце.
Обзиром да промовишемо наш рад, а посебно рад школских рок и поп бендова, односно промовишемо позитивне вредности и уметничко стваралаштво, позвани смо да присуствујемо стручном скупу – симпозијуму, под називом: „Значај позитивне атмосфере и високог нивоа безбедности у стварању квалитетније школе“, као и стручног саветовања под називом „Ученичке задруге – од теорије до праксе“, који се одржава у периоду од 15. до 17. априла 2024. године у Врњачкој бањи. Наше представљање је било заказано за среду, 17. април. Стручни скупови су акредитовани од стране Завода за унапређивцање образовања и васпитања Министарства просвете. Циљ нашег одласка је да просветним радницима – директорима, стручним сарадницима и наставницима са територије Републике Србије представимо наш рад, да им представимо наше ученике и помогнемо да се активирају и крену нашим стопама.   
На сва стручна скупа – симпозијуму и саветовању – директорка наше школе је представила наш веома успешан образовно-васпитни путем ППТ презентације, али је свакако истакла да је оно што нас засигурно издваја од других основних школа јесте наша музика. Ми смо музичка школа, стога оно што радимо јесте свирање и интерпретација. Дакле, представили смо најбоље и најпознатије активности нашег рада у оквиру једносменске организације рада Школе, а то су Мали бендови рок и поп музике, односно бендови дечака и девојчица наше школе, који су такође аутори песама за Црвени крст Србије, еколошких песама и разних других поп, рок и етно-поп нумера. Наступила су наша два бенда „Чудна шума“ и „Детектори музике“, којима руководи наставник Бранко Тријић, уз подршку и помоћ наставнице Бранке Тријић.
Пошто смо организовали и рад ученичке задруге „Музичка азбука“ накратко смо представили и њен рад.
На симпозијуму и саветовању, које је одржано у хотелу „Врњачке терме“ најпре се представио бенд „Детектори музике“ који је присутнима извео следеће познате нумере: Тишина и Даљина дим и прашина (Бајага и инструктори), Однеси ме (Влада Дивљан), Игра рок&рол цела Југославија (Електрични оргазам), Тата мама (Дисциплина кичме), Хипнотисана гомила (Партобрејкерс), Нађи ме (Октобар 1864), Неко те има ноћас (Ван Гог), Ратне игре (Кербер), Sweet child of mine (Guns and roses) и ауторку песму - Бити сам. Свака нумера је изазвала одушевљење присутних, овације, па чак и посету осталих пролазника који су се њихали уз популарне мелодије домаће рок сцене. Бенд „Детектори музике“ чине следећи ученици, односно чланови бенда: Вера Ђорђевић (гитара и вокал), Мила Митровић (флаута и вокал), Драгана Анђелковић (гитара), Алекса Анђелковић (бас), Андреа Солунац (клавијатуре) и Гвозден Момчиловић (бубањ).
Затим, на сцену је ступио наш други бенд „Чудна шума“ који је присутнима, увелико одушевљеним, фасцинираним и насмејаним, извео нумере које су у потпуности „обориле с ногу“ све присутне. Имали смо прилику да уживамо у следећим песмама: Текила Герија (Бајага и инструктори), Морски пас (Метак), Да ли ти знаш за неки други ритам (Дисциплина кичме), Зумбалица (обрада традиционалне песме), Морнар (Ју група), Даире (Смак), Доживотно осуђен на љубав (Деца лоших музичара), Лептирићу (обрада, Кугуарс), Свет се брзо окреће (Кербер), Teen spirit (Nirvana) и нашироко познату ауторску песму – Ја немам појма. Бенд „Чудна шума“ чине следећи ученици, односно чланови бенда: Андрија Тријић (вокал), Матија Тријић (електрична гитара и вокал), Растко Милићев (саксофон и вокал), Василије Ћустић (електрична гитара), Танасије Ћустић (бас гитара), Кристина Станишић (клавијатуре) и Гвозден Момчиловић (бубањ).
Велико хвала Академији Филиповић, на челу са господином Братиславом Филиповићем, која нас је позвала, платила превоз како би дошли на стручне скупове и представили свој рад. Огромно хвала господину Ђорђу Макуљевићу, директору хотела „Фонтана“ у Врњачкој бањи, који нам је несебично понудио смештај и исхрану у овом изузетно лепом и луксузном хотелу. У знак захвалности за гостопринство и доброчинство одржали смо концерт и у хотелу „Фонтана“, на којем смо и сами уживали, а гости и особље истог уживали су у извођењу нашег комплетног музичког програма.