\ Шести концерт „Срцем уз Огија“ у организацији Основне музичке школе „Невена Поповић“, Предшколске установе „Лане“ и Ученичке задруге „Музичка азбука“ у Гроцкој

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Шести концерт „Срцем уз Огија“ у организацији Основне музичке школе „Невена Поповић“, Предшколске установе „Лане“ и Ученичке задруге „Музичка азбука“ у Гроцкој

У понедељак, 15. априла 2024. године одржан је шести по реду концерт „Срцем уз Огија“ ОМШ „Невена Поповић“, ПУ „Лане“ и Ученичке задруге „Музичка азбука“. Концерт је одржан ради прикупљања новчаних средстава за лечење Огњена Јерковића у Америци.
Концерт је имао посебну концепцију. Поред тога што су заједнички наступили ученици музичке школе и предшколске установе да певају, свирају и играју, мали предшколци су изводили и рецитације о местима са територије општине Гроцка. Рецитације су изводила деца из издвојених јединица предшколске установе „Лане“ из Гроцке, Заклопаче, Брестовика, Пудараца, Умчара, Камендола, Бегаљице и Дражња. То су биле рецитације које су описивале пределе, карактеристике и природу ових места са територије општине Гроцка, а што су најмлађа деца са поносом и срећом изводила многобројној присутној публици.
Од ученика музичке школе наступили су Магдалена Јанковић, ученица првог разреда клавира из класе наставнице Андријане Ђокић, затим Уна Радовановић, ученица првог разреда виолончела из класе наставнице Јоване Радојковић и Дуња Црногорац, ученица првог разреда клавира из класе Нине Милетић.
Посебно место заузела су деца, полазници музичке секције „Растем уз музику“ које је припремила и са њима радила наставница Бојана Ђукић. Они су извели низ песама: ”Жабац и рода”, „Ћуран Ћира“ и „Паткица Ђина“ Катарине Фаркаш, „Шума“, „Гуштерчић“ Боре Мајданца, „Гуске, патке“ и „Песма о Гроцкој“ Бојане Ђукић.
Деца предшколске установе ”Лане” наступила су различитим кореографијама, као што су на музику „На лепом плавом Дунаву“, „Пријатељство“, „Љубав је“. Велике аплаузе покупили су наступи деце у оквиру нумера „Играле се делије“ и „Ја брдом“. У оквиру ових нумера наступила су и деца из музичке школе Јован Миричић и Немања Рашић заједно са својим наставником хармонике Драганом Станојевићем.
Концерт је био веома успешан, посећен и поздрављен великим аплаузима од присутне публике. Велику захвалност дугујемо васпитачицама и наставници Бојани Ђукић.