\ Успешно реализована још једна радионица: „Чистоћа је пола здравља“

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Успешно реализована још једна радионица: „Чистоћа је пола здравља“

У уторак, 16. априла 2024. године, педагог школе је са ученицима реализовао радионицу на тему „Чистоћа је пола здравља“, повод за то било је скорашње обележавање међународног дана здравља.
Како у овом узрасту постоји креативна радозналост, велики потенцијал и жеља за учењем, доказивањем и усвајањем здравих хигијенских навика, децу је потребно што чешће, на забаван и интересантан начин, подсећати и учити основним принципима личне и колективне хигијене.
Бројне респираторне и цревне болести могу се превенирати редовним одржавањем хигијене и поступцима који унапређују личну и колективну хигијену. Респираторне болести су најчешће болести у колективима, а то је свакако школска средина, и најчешће се преносе капљичним путем – кашљањем, кијањем, љубљењем, преко свеже контаминираних предмета, посебно уколико се дуго борави у затвореном простору који се не проветрава, ако се користи исти прибор за јело, или се пије из исте чаше, флаше, ако се користи туђи прибор за хигијену итд.
На радионици смо се на занимљив начин подсетили неких хигијенских навика које су ученици усвојили од раног детињства али причали и о другим навикама које се усвајају током одрастања а значајне су за психо-физичко здравље.
На интерактиван начин и уз константну активност свих ученика у позитивној атмосфери и видно мотивисани ученици су дошли до многих одговора, шта је то што позитивно утиче на њихово здравље.