\ Наступ ученика музичке школе на 54. Грочанским свечаностима

Музика као лек

muzika medicina

Пријатељи школе

tarisio2

Треба да се зна

treba da se zna

header

Наступ ученика музичке школе на 54. Грочанским свечаностима

Ученици музичке школе „Невена Поповић“ су у четвртак, 30. јула 2022. године, са почетком у 19 часова одржали концерт у оквиру 54. Грочанских свечаности, најзначајније културно-забавне манифестације у организацији општине Гроцка. Киша, која је концерт са шеталишта пренела у велику салу општинске зграде, није омела младе музичаре да са пуно емоција представе публици разноврсне композиције уметничке и традиционалне музике.
Ово музичко путовање, које је водила наставница Ана Јовановић, отворила је Лара Пантелић романтичним „Ноктурном“, који се прелио у веселог „Весељака“ у извођењу Лене Пантелић. Затим су се низале раздрагане и брзе мелодије „Дивљег јахача“, „Мачке“ и „Дечје свите“ које су на прави начин дочарали Матеја Вагић, Љубица Фаркаш и Петар Станојевић.
Песмом „Каранфиле, кара ли те мајка“ Ана Миленковић је увела публику у традиционалну музику, која је обележила други део концерта. Исидора Петронијевић се представила „Реченицом“, бугарском игром, а затим је клавирски дуо Матеја Вагић-Катарина Фаркаш извео „Српско коло“. После још једног наступа Ане Миленковић и извођења песме „Ја урани јутрос рано“, публика је имала прилику да ужива у наступу квартета флаута који је извео „Бела ћао“, „Хасапико григоро“ и „Српско коло“. Исидора Петронијевић, Лара Пантелић, Љубица Фаркаш и Тијана Јовев су дочарале традиционалне мелодије народа Италије, Грчке и Србије и увеле у последњу музичку нумеру, два народна кола „Милошевку“ и „Дулетове гајде“ које је извео Петар Станојевић.
Велику захвалност дугујемо организаторима манифестације који су уложили велики труд и ангажовање као техничка подршка концерту, на велико задовољство учесника и публике. Захваљујемо се и руководству општине Гроцка, који су својим покровитељством допринели да музичка школа „Невена Поповић“ и њени ученици својим вишегодишњим резултатима, успесима, наградама и наступима постану заштитни бренд Гроцке.